Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Den britiske regering påtænker at ændre reglerne om skattepligt for ”resident non-domiciled”

Delacour
13/01/2016
138
Den britiske regering påtænker at ændre reglerne om skattepligt for ”resident non-domiciled”
Delacour logo

En foreslået ændring af de britiske skattepligtsregler medfører, at danskere, som har været ”resident”-beskattet i en længere årrække, nu overgår til beskatning efter et globalindkomstprincip.Den 30. september 2015 sendte den britiske regering et foreløbigt udkast til lovforslag om ændring af beskatning af ”resident non-domiciled” i høring.

Læs lovudkastet her.

Lovforslaget kan få store skattemæssige konsekvenser for udenlandsdanskere, som har været skattepligtige til Storbritannien i en længere årrække som ”resident non-domiciled”.

Indtil nu har en skattemæssig status som ”resident non-domiciled” medført, at den skattepligtige alene har skullet svare skat af indkomst hidrørende fra Storbritannien.

Det fremsatte lovforslag medfører, at denne skattepligtsstatus ikke længere kan opretholdes, i det omfang den skattepligtige har været skattepligtig som ”resident non-domiciled” i 15 år af de sidste 20 år.

Hvis den skattepligtige har været beskattet som ”resident non-domiciled” i 15 år i løbet af de sidste 20 år, vil den skattepligtige overgå til at blive beskattet som ”deemed UK domiciled” og dermed være skattepligtig efter et globalindkomstprincip til Storbritannien.

Indførelse af globalindkomstprincippet medfører, at den skattepligtige skal svare skat af hele sin indkomst til Storbritannien.

Den britiske regering har meddelt, at lovændringen træder i kraft fra april 2017.

Den annoncerede skattereform kan dermed få store skattemæssige konsekvenser for de personer, som ved reformens vedtagelse overgår fra ”resident non-domiciled”-status til ”deemed UK domiciled”-status.

Reformen får blandt andet stor betydning for de udenlandsdanskere, som ejer et sommerhus i Danmark.

Hvis den annoncerede skattereform vedtages i sin nuværende form, vil Storbritannien også få beskatningsretten til fast ejendom i udlandet ejet af ”deemed UK domiciled” skattepligtige, og ved et generationsskifte vil de britiske arveafgifter dermed også gælde for den fast ejendom, på trods af den ligger i udlandet.

Den danske dobbeltbeskatningsoverenskomst med Storbritannien tager ikke som udgangspunkt højde for denne ændring.

Da den danske arveafgift er væsentlig lavere end den engelske, vil ændringen få en stor betydning i de tilfælde, hvor der udløses arv.

Indførelsen af globalindkomstprincippet har derudover den konsekvens, at danskere, som bliver skattepligtige til Storbritannien som ”deemed UK domiciled”, skal overholde de britiske regler om anmeldelse og opdeling af finansielle aktiver mv.

Den varslede britiske ændring kan således få en stor (uforudset) skattemæssig betydning for de danskere, som ved lovændringen ændrer skattepligtsstatus.

Danmark bør derfor overveje konsekvenserne af det fremsatte lovforslag og indlede forhandlinger med Storbritannien om en ændring af den nuværende dobbeltbeskatningsoverenskomst, således at uhensigtsmæssigheder i beskatningen af aktiver og passiver imødegås på forhånd.

En sådan ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomsten bør således som minimum indeholde en stillingtagen til beskatningen af fast ejendom, som efter vores vurdering alene bør underlægges et lands skatteregler.

Den påtænkte lovændring giver dog anledning til at overveje, om udenlandsdanskere, som ejer fritidsbolig i Danmark, bør påbegynde et fremtidigt generationsskifte allerede nu.

DELACOURs skatteteam følger udviklingen af lovforslaget og står gerne til rådighed for at rådgive om den fremtidige skattemæssige status og konsekvenserne af lovændringen.

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Delacour logo
København
Portland Towers
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
70 11 11 22
70 11 11 33
delacour@delacour.dk
Aarhus
Åboulevarden 13
8000 Aarhus C

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Ny praksis om almennyttigt formål for fonde
Ny praksis om almennyttigt formål for fonde
I går
Skatte- og afgiftsret
Hvornår foreligger der ”helt tilsvarende forhold” med betydning for den korte ansættelsesfrist?
Hvornår foreligger der ”helt tilsvarende forhold” med betydning for den korte ansættelsesfrist?
16/09/2020
Skatte- og afgiftsret
Hvornår er et skovbrug en erhvervsmæssig virksomhed i skattemæssig henseende?
Hvornår er et skovbrug en erhvervsmæssig virksomhed i skattemæssig henseende?
28/08/2020
Skatte- og afgiftsret
Fradrag for gaver til velgørende formål
Fradrag for gaver til velgørende formål
25/08/2020
Skatte- og afgiftsret
Styrket kontrolindsats over for selskabers ulovlige udbytteudlodninger
Styrket kontrolindsats over for selskabers ulovlige udbytteudlodninger
14/08/2020
Skatte- og afgiftsret
Dobbeltbeskatning under Covid-19
Dobbeltbeskatning under Covid-19
11/08/2020
Skatte- og afgiftsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
Følg Jurainfo.dk på:
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted