Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Dækning af P-afgift er et skattepligtigt løngode

Delacour
29/06/2016
214
Dækning af P-afgift er et skattepligtigt løngode
Delacour logo
SKAT mener, at ansatte er skattepligtige af arbejdsgiverens betaling vedrørende P-afgifter, hvis arbejdsgiveren samtidig med dækningen også udbetaler skattefri kørselsgodtgørelse.

SKAT har tilkendegivet, at ansatte, der får dækket udgifter til parkering i forbindelse med arbejdsrelateret parkering, er skattepligtig af dette beløb, i det omfang den ansatte samtidig får udbetalt skattefri kørselsgodtgørelse.

SKAT henviser i denne forbindelse til, at P-udgifter er omfattet af satserne for den skattefrie kørselsgodtgørelse, og det er derfor SKATs vurdering, at særskilt dækning af udgifter til parkering herudover er skattepligtige.

I ligningslovens § 16, stk. 10 fremgår det, at værdien af hel eller delvis vederlagsfri privat benyttelse af parkeringsplads, der af hensyn til arbejdet er stillet til rådighed af arbejdsgiveren, ikke skal beskattes.

Det fremgår af SKATs praksis i den Juridiske Vejledning afsnit C.A.5.14.5, at SKAT tolker ligningslovens § 16, stk. 10 således, at bestemmelsen alene medfører skattefrihed for værdien af fri parkering ved den sædvanlig arbejdsplads.

SKATs fortolkning medfører, at den ansatte i forbindelse med udførelsen af sit arbejde risikerer at skulle dække en del af de erhvervsmæssige transport- og parkeringsudgifter, som er nødvendige for den ansattes udførelse af sit arbejde.

I værste fald medfører SKATs fortolkning, at den ansatte bliver skattepligtig af det fulde beløb omfattende både den ellers skattefrie kørselsgodtgørelse og arbejdsgiverens dækning af parkeringsudgifter.

Dette skyldes det forhold, at SKAT anser beløb, der udbetales som befordringsgodtgørelse til en højere sats end Skatterådets faste satser, for i det hele at være skattepligtig personlig indkomst.


Vores vurdering


Det er vores vurdering, at SKATs praksis og tilkendegivelse er direkte modstrid med lovgrundlaget på området for arbejdsgiverbetalt befordring og parkering.

I 1997 vedtog folketinget i ligningslovens § 16, stk. 10 skattefrihed for arbejdsgiver betalt erhvervsmæssig parkering.

Det fremgår af forarbejderne til denne lov, at:

”Hvis parkeringen i øvrigt på grund af arbejdet foretages et andet arbejdssted end ved den sædvanlige arbejdsplads, kan arbejdsgiveren uden skattemæssig virkning for den ansatte betale eller refundere udgiften ligesom andre erhvervsmæssige udgifter, som arbejdet påfører den ansatte. Bestemmelsen medfører således, at parkeringsudgifter kan betales eller refunderes særskilt, uanset om der evt. samtidig ydes en skattefri befordringsgodtgørelse.”

Det er således direkte forudsat ved lovens indførelse, at arbejdsgivers dækning af den ansattes udgift til parkering andet sted, end den sædvanlige arbejdsplads også er skattefri.

SKATs fortolkning i den Jurdiske Vejledning afsnit C.A.5.14.5 er således i direkte modstrid med lovforarbejderne.

Det er derfor vores klare vurdering, at arbejdsgiverens dækning af den ansattes erhvervsmæssige udgifter i forbindelse med parkering er skattefrit for den ansatte.

SKATs tilkendegivelse er derfor forkert og i strid med ligningslovens § 16, stk. 10.

Det er dog vores anbefaling, at du som ansat eller arbejdsgiver anmoder om et bindende svar, hvis du på nuværende tidspunkt ønsker sikkerhed for den skattemæssige behandling af dækning af parkeringsafgifter.

DELACOURS skatteteam står gerne til rådighed for drøfte problemstillingen med dig og bistår gerne med udarbejdelsen af et bindende svar.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Delacour logo
København
Portland Towers
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
70 11 11 22
70 11 11 33
delacour@delacour.dk
Aarhus
Åboulevarden 13
8000 Aarhus C
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 30.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Skattestyrelsen kontrollerer på ny visse overførsler fra MobilePay
Skattestyrelsen kontrollerer på ny visse overførsler fra MobilePay
02/12/2020
Skatte- og afgiftsret, E-handel og markedsføring, Øvrige
Opkrævet registreringsafgift var uretmæssig
Opkrævet registreringsafgift var uretmæssig
30/11/2020
Skatte- og afgiftsret
Beskatning af værdi af fri bil efter udløb af leasingperiode
Beskatning af værdi af fri bil efter udløb af leasingperiode
27/11/2020
Skatte- og afgiftsret
Forældrekøb kan fortsat placeres i virksomheds­ordningen
Forældrekøb kan fortsat placeres i virksomheds­ordningen
27/11/2020
Skatte- og afgiftsret, Fast ejendom og entreprise
Defensive foranstaltninger på vej mod landene på EU’s sortliste
Defensive foranstaltninger på vej mod landene på EU’s sortliste
25/11/2020
Skatte- og afgiftsret
Hvornår skal der betales registreringsafgift af bilens udstyr?
Hvornår skal der betales registreringsafgift af bilens udstyr?
24/11/2020
Skatte- og afgiftsret, Øvrige
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted