Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Biometrisk adfærdsdata: Den nye super-cookie

Kromann Reumert
08/09/2015
Biometrisk adfærdsdata: Den nye super-cookie
Kromann Reumert logo
Identifikation ved biometrisk adfærdsdata bliver mere og mere populært. På trods af muligheden for at spore internetbrugere ved hjælp af denne data, mener Erhvervsstyrelsen umiddelbart ikke, at denne type sporing er omfattet af cookie-reglerne.

HVAD ER BIOMETRISK ADFÆRDSDATA?
Den unikke måde man taster, benytter musen eller swiper på sin smartphone på, kan nu bruges til at lave en unik profil af en internetbruger - såkaldt biometrisk adfærdsdate. Denne profil kan herefter benyttes til at identificere internetbrugeren, når brugeren besøger en anden hjemmeside eller besøger den samme hjemmeside igen, som man kender det fra traditionelle cookies.

Ved 'device fingerprinting' eller traditionelle cookies er det de fysiske enheder og programmer, der bliver sporet. Her ved man ikke med sikkerhed, om det er den samme internetbruger, der benytter enheden, ligesom man heller ikke kan identificere brugeren, når denne benytter en anden enhed. Det nyskabende ved profilering igennem biometrisk adfærdsdata er, at internetbrugeren kan blive identificeret, selvom man bruger en anden enhed, eksempelvis en offentlig eller lånt computer. Biometrisk adfærdsdata kan også identificere internetbrugere, som ellers benytter tjenester for at gøre dem selv anonyme på internettet f.eks. igennem VPN-opkoblinger eller anonyme internetbrowsere som TOR. Det skyldes, at brugerprofilen bliver knyttet til brugerens adfærd, og ikke det værktøj som benyttes.

ØGET SIKKERHED: 97,4 % AF "SVINDLERNE" IDENTIFICERET
Biometrisk adfærdsdata kan dog bruges til mere end blot målrettede annoncer. Identifikationen kan også bruges til at øge sikkerheden ved log-in til hjemmesider f.eks. til netbank

Teknologien er allerede testet på netbanker, og det svenske firma BehavioSecs biometriske løsning kunne i 97,4 % af tilfældene identificere, at det var en anden person end kontoejeren, der loggede ind, også selvom personen benyttede den rigtige kode. Teknologien kan derfor også bruges som et ekstra sikkerhedslag, som kan vise sig at være meget vanskeligt for hackere at bryde.

ERHVERVSSTYRELSEN: UMIDDELBART IKKE EN COOKIE
Erhvervsstyrelsen mener ikke umiddelbart, at biometrisk adfærdsdata falder ind under 'cookie-reglerne'. Derfor kan der være mulighed for at benytte biometriske løsninger til at identificere og målrette annoncer til internetbrugere, uden at der skal indhentes samtykke, som man kender det fra traditionelle cookies. Denne holdning står i modsætning til Erhvervsstyrelsen udmelding tidligere i år vedrørende 'device fingerprinting', som styrelsen mente var omfattet af cookie-reglerne.

Det er dog vigtig at huske på, at persondatalovens regler om indsamling og behandling af persondata også gælder for biometrisk adfærdsdata.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
DR Koncernindkøb søger to dygtige konsulenter til udbud og strategisk indkøb
Jurist til skadeafdeling
Faglig stærk jurist med viden om og interesse for ophavsret - også i en politisk kontekst
Personalejurist med HR kompetencer til Billund Kommunes HR og Sundhedsstab
Annoncér dit stillingsopslag her
Artikler, der kunne være relevante for dig
Cloud-computing og Schrems II
Cloud-computing og Schrems II
23/11/2021
Persondata, IT- og telekommunikation
Cloud-computing – sådan overvindes faldgruberne
Cloud-computing – sådan overvindes faldgruberne
17/11/2021
IT- og telekommunikation, Persondata
Cloud-computing – hvad går det ud på, og hvad er faldgruberne?
Cloud-computing – hvad går det ud på, og hvad er faldgruberne?
09/11/2021
IT- og telekommunikation, Persondata
Undgå konflikter og dyre tvister: Stil krav om reviews i din IT-leverance
Undgå konflikter og dyre tvister: Stil krav om reviews i din IT-leverance
16/09/2021
IT- og telekommunikation, Kontraktret, Konfliktløsning
8 gode råd til at undgå svindel i din virksomhed
8 gode råd til at undgå svindel i din virksomhed
09/09/2021
Compliance, IT- og telekommunikation, Finansiering og bankret, Strafferet
Vigtig dom om it-kontraktens ”atombombe”
Vigtig dom om it-kontraktens ”atombombe”
16/08/2021
Kontraktret, IT- og telekommunikation
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted