Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
Artikel

Ansat hovedaktionær skal ikke beskattes af fribilletter

TVC Advokatfirma
10/05/2019
Ansat hovedaktionær skal ikke beskattes af fribilletter
TVC Advokatfirma logo

Landsskatteretten har fastslået, at en ansat hovedaktionær også er omfattet af ligningslovens § 16, stk. 16, hvorefter fribilletter, som giver adgang til at deltage i et sportsligt eller kulturelt arrangement, ikke beskattes, hvis de modtages som led i et ansættelsesforhold.Det følger af ordlyden i ligningslovens § 16, stk. 16, at værdien af fribilletter, som giver adgang til at deltage i et sportsligt eller kulturelt arrangement, ikke beskattes, hvis fribilletterne modtages af en person som led i et ansættelsesforhold.

Det er en forudsætning for skattefriheden, at den ansatte modtager fribilletterne af sin arbejdsgiver, der sponsorerer det sportslige eller kulturelle arrangement, og at fribilletterne indgår som en tillægsydelse til arbejdsgiverens sponsorkontrakt med den sportslige eller kulturelle institution eller virksomhed.

I Landsskatterettens afgørelse af den 28. marts 2019 (LSR’s j.nr. 15-0529152) var det omtvistet, hvorvidt en ansat hovedaktionær var omfattet af skattefritagelsen i ligningslovens § 16, stk. 16.

Hovedaktionærens selskab havde indgået en sponsoraftale med en håndboldklub og i forbindelse med sponsoratet tilkøbt to siddepladser, forfriskninger og rådighed over VIP-lounge til værdi af kr. 5.800 med tillæg af moms, dvs. kr. 8.500 inklusiv moms. Skatteforvaltningen havde herefter beskattet den ansatte hovedaktionær af yderligere løn med kr. 8.500. Dette med henvisning til, at bestemmelsen i ligningslovens § 16, stk. 16 – ifølge Skatteforvaltningen – ikke kunne anvendes af en hovedaktionær, når udgiften er afholdt af hensyn til hovedaktionærens private interesser.

Dette er blevet underkendt af Landsskatteretten i omtalte afgørelse, hvori Landsskatteretten anførte, at "der ikke er grundlag for at anse tillægsydelser til sponsorat for erhvervet af [virksomhed1] ApS for at tilgodese klagerens personlige interesser. Der er derfor ikke grundlag for at beskatte hovedaktionæren af disse tillægsydelser. Specielt for så vidt angår de fribilletter som klageren modtog fra [virksomhed1] ApS bemærkes, at klager var ansat direktør i selskabet og tildelingen i det hele opfylder kravene til skattefrihed i Ligningslovens § 16, stk.16. Der findes ingen støtte i lovens ordlyd eller motiver for at antage, at en ansat, der også er hovedaktionær, ikke skulle være omfattet af reglerne."

Skatteadvokaterne Torben Bagge og Henrik Rahbek, der begge er partnere i TVC Advokatfirma, har tidligere sat fokus på netop sponsor- og netværksudgifter mv. i en artikel bragt i Respons.

Af artiklen fremgår det i overensstemmelse med den ovenfor omtalte afgørelse af den 23. marts 2019, at Landsskatteretten løbende har fundet udgifter til sponsorater, medlemskaber til netværk, erhvervsklubber mv. for erhvervsmæssigt begrundede.

Klik her for at læse hele artiklen.


Har du behov for hjælp til en skattesag eller rådgivning om skat?


Såfremt du måtte blive involveret i en skattesag eller ønsker rådgivning om skattemæssige forhold, er du altid meget velkommen til uforpligtigende at kontakte advokat Torben Bagge, der er leder af skatteafdelingen i TVC Advokatfirma.

 


Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Hvornår kan der anmodes om genoptagelse af en tidligere selvangivelse?
Hvornår kan der anmodes om genoptagelse af en tidligere selvangivelse?
I går
Skatte- og afgiftsret
Reaktionsfristen ved gaveanmeldelser
Reaktionsfristen ved gaveanmeldelser
15/09/2021
Skatte- og afgiftsret
Den nye retsafgiftslov og skattesagerne
Den nye retsafgiftslov og skattesagerne
10/09/2021
Skatte- og afgiftsret
Hvad betyder den nye retsafgiftslov for skatte- og afgiftssager?
Hvad betyder den nye retsafgiftslov for skatte- og afgiftssager?
06/09/2021
Skatte- og afgiftsret
Generationsskifte Omstrukturering - August 2021
Generationsskifte Omstrukturering - August 2021
01/09/2021
Skatte- og afgiftsret, M&A, Selskabsret
Skattekontrollen styrkes yderligere
Skattekontrollen styrkes yderligere
01/09/2021
Skatte- og afgiftsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted