Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Ansat hovedaktionær skal ikke beskattes af fribilletter

TVC Advokatfirma
10/05/2019
198
Ansat hovedaktionær skal ikke beskattes af fribilletter
TVC Advokatfirma logo

Landsskatteretten har fastslået, at en ansat hovedaktionær også er omfattet af ligningslovens § 16, stk. 16, hvorefter fribilletter, som giver adgang til at deltage i et sportsligt eller kulturelt arrangement, ikke beskattes, hvis de modtages som led i et ansættelsesforhold.Det følger af ordlyden i ligningslovens § 16, stk. 16, at værdien af fribilletter, som giver adgang til at deltage i et sportsligt eller kulturelt arrangement, ikke beskattes, hvis fribilletterne modtages af en person som led i et ansættelsesforhold.

Det er en forudsætning for skattefriheden, at den ansatte modtager fribilletterne af sin arbejdsgiver, der sponsorerer det sportslige eller kulturelle arrangement, og at fribilletterne indgår som en tillægsydelse til arbejdsgiverens sponsorkontrakt med den sportslige eller kulturelle institution eller virksomhed.

I Landsskatterettens afgørelse af den 28. marts 2019 (LSR’s j.nr. 15-0529152) var det omtvistet, hvorvidt en ansat hovedaktionær var omfattet af skattefritagelsen i ligningslovens § 16, stk. 16.

Hovedaktionærens selskab havde indgået en sponsoraftale med en håndboldklub og i forbindelse med sponsoratet tilkøbt to siddepladser, forfriskninger og rådighed over VIP-lounge til værdi af kr. 5.800 med tillæg af moms, dvs. kr. 8.500 inklusiv moms. Skatteforvaltningen havde herefter beskattet den ansatte hovedaktionær af yderligere løn med kr. 8.500. Dette med henvisning til, at bestemmelsen i ligningslovens § 16, stk. 16 – ifølge Skatteforvaltningen – ikke kunne anvendes af en hovedaktionær, når udgiften er afholdt af hensyn til hovedaktionærens private interesser.

Dette er blevet underkendt af Landsskatteretten i omtalte afgørelse, hvori Landsskatteretten anførte, at "der ikke er grundlag for at anse tillægsydelser til sponsorat for erhvervet af [virksomhed1] ApS for at tilgodese klagerens personlige interesser. Der er derfor ikke grundlag for at beskatte hovedaktionæren af disse tillægsydelser. Specielt for så vidt angår de fribilletter som klageren modtog fra [virksomhed1] ApS bemærkes, at klager var ansat direktør i selskabet og tildelingen i det hele opfylder kravene til skattefrihed i Ligningslovens § 16, stk.16. Der findes ingen støtte i lovens ordlyd eller motiver for at antage, at en ansat, der også er hovedaktionær, ikke skulle være omfattet af reglerne."

Skatteadvokaterne Torben Bagge og Henrik Rahbek, der begge er partnere i TVC Advokatfirma, har tidligere sat fokus på netop sponsor- og netværksudgifter mv. i en artikel bragt i Respons.

Af artiklen fremgår det i overensstemmelse med den ovenfor omtalte afgørelse af den 23. marts 2019, at Landsskatteretten løbende har fundet udgifter til sponsorater, medlemskaber til netværk, erhvervsklubber mv. for erhvervsmæssigt begrundede.

Klik her for at læse hele artiklen.


Har du behov for hjælp til en skattesag eller rådgivning om skat?


Såfremt du måtte blive involveret i en skattesag eller ønsker rådgivning om skattemæssige forhold, er du altid meget velkommen til uforpligtigende at kontakte advokat Torben Bagge, der er leder af skatteafdelingen i TVC Advokatfirma.

 


Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 30.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Beskatning af værdi af fri bil efter udløb af leasingperiode
Beskatning af værdi af fri bil efter udløb af leasingperiode
I dag
Skatte- og afgiftsret
Forældrekøb kan fortsat placeres i virksomheds­ordningen
Forældrekøb kan fortsat placeres i virksomheds­ordningen
I dag
Skatte- og afgiftsret, Fast ejendom og entreprise
Defensive foranstaltninger på vej mod landene på EU’s sortliste
Defensive foranstaltninger på vej mod landene på EU’s sortliste
25/11/2020
Skatte- og afgiftsret
Hvornår skal der betales registreringsafgift af bilens udstyr?
Hvornår skal der betales registreringsafgift af bilens udstyr?
24/11/2020
Skatte- og afgiftsret, Øvrige
Sverige indfører nye beskatnings­regler for arbejdsudleje
Sverige indfører nye beskatnings­regler for arbejdsudleje
24/11/2020
Skatte- og afgiftsret
COVID-19: Genåbning af låneordning og forlængelse af forhøjet loft på skattekontoen
COVID-19: Genåbning af låneordning og forlængelse af forhøjet loft på skattekontoen
11/11/2020
Øvrige, Skatte- og afgiftsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted