Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Aller Media vinder principiel sag om ytringsfrihed

Bech Bruun
24/04/2020
Aller Media vinder principiel sag om ytringsfrihed
Bech Bruun logo
Østre Landsret omstøder en tidligere dom fra Sø- og Handelsretten, hvor Aller blev dømt for at krænke Interfloras varemærke.


Østre Landsret omstøder en tidligere Sø- og Handelsrets-dom, hvor Aller (Ugebladet Femina v/ chefredaktør Camilla Kjems) blev dømt for at krænke Interfloras varemærke SIG DET MED BLOMSTER ved i et redaktionelt indlæg i ugebladet Femina at have omtalt en række blomstertema-produkter under betegnelsen SIG DET MED BLOMSTER.

Sø- og Handelsretten statuerede, at dette udgjorde en krænkelse af Interfloras varemærkerettigheder til SIG DET MED BLOMSTER.

Landsretten har frifundet Aller for krænkelse, idet man ikke vurderer, at den skete brug skader eller drager utilbørlig fordel af Interfloras varemærke.

Bech-Bruun har i sagen i vidt omfang gjort anbringender om ytringsfrihed gældende, ligesom der har været spørgsmål om fortolkning af flere EU Domstols afgørelser i forhold til dansk retspraksis.

For Aller har sagen været principiel, idet Sø- og Handelsrettens præmisser i væsentligt omfang begrænsede den redaktionelle ytringsfrihed og pålagde medierne et potentielt erstatningsansvar ved brug af ordsammensætninger, som er registreret som varemærker, uanset om brugen er sket redaktionelt.

Dansk Journalistforbund var indtrådt i sagen til støtte for Aller, idet journalistforbundet ligeledes fandt, at sagen er principiel. Bech-Bruun bistod ligeledes Dansk Journalistforbund i sagen med blandt andet skriftlig indlæg vedrørende ytringsfrihed og journalistisk frihed i en varemærkeretlig kontekst. Læs kommentaren fra Dansk Journalistforbund.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted