Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ændringer i konkursloven giver skyldneren mulighed for forebyggende rekonstruktion

TVC Advokatfirma
04/11/2022
Ændringer i konkursloven giver skyldneren mulighed for forebyggende rekonstruktion
TVC Advokatfirma logo
Som følge af EU’s Rekonstruktions- og insolvensdirektiv ændres konkursloven. De nye regler medfører blandt andet, at det bliver muligt for skyldneren at anmode om forebyggende rekonstruktionsbehandling. Men hvad betyder dette konkret for virksomhederne? Og hvordan adskiller en forbyggende rekonstruktionsbehandling sig fra den almindelige rekonstruktionsbehandling?

Forebyggende rekonstruktionsbehandling kan igangsættes tidligere end den almindelige rekonstruktionsbehandling. Den almindelige rekonstruktionsbehandling forudsætter, at en nødlidende virksomhed opfylder insolvenskriteriet i konkurslovens § 17, stk. 2.


Betingelserne for at anmode om (Insolvens- og rekonstruktion) forudsætter derimod ikke nødvendigvis insolvens. En skyldner kan anmode om forebyggende rekonstruktionsbehandling, hvis denne er insolvent, eller hvis denne som følge af økonomiske vanskeligheder har sandsynlighed for at blive insolvent. En nødlidende virksomhed kan således efter de nye regler påbegynde en forebyggende rekonstruktionsbehandling allerede inden virksomheden bliver insolvent. Der stilles altså kun krav om sandsynlighed for insolvens.


Formålet med de nye regler, er et ønske om at give erhvervsdrivende mulighed for, på et tidligere tidspunkt, at få adgang til en rekonstruktionsprocedure, så det i højere grad sikres, at levedygtige virksomheder i finansielle vanskeligheder kan fortsætte driften. Formålet med ordningen er dermed et ønske om at bevare flere nødlidende virksomheder, som i en periode gennemgår økonomiske vanskeligheder.


Begæring om forebyggende rekonstruktion kan indgives af skyldneren selv. Dette giver skyldneren mulighed for på et tidligere tidspunkt at få adgang til rekonstruktionsbehandling.


Har du brug for hjælp?

Advokaterne hos TVC Advokatfirmas afdeling for konkurs- og insolvens har omfattede erfaring på området, og står altid til rådighed for en uforpligtende samtale om din konkrete situation. Vi har erfaring med rådgivning såvel som med førelse af retssager.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted