Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ændringer i købeloven: Fra passende til forholdsmæssigt afslag

IUNO
03/05/2022
Ændringer i købeloven: Fra passende til forholdsmæssigt afslag
IUNO logo
Med de nye bestemmelser i købeloven, er reglerne for afslag i pris ændret. En af opdateringerne medfører nemlig, at forbrugere ikke længere kan få passende afslag for mangler ved varen, men i stedet kan få forholdsmæssigt afslag. I nyhedsbrevet går IUNO i dybden med de nye regler om afslag.

Ifølge de gamle regler kunne forbrugere få et passende afslag, når der var mangler ved en vare. Det passende afslag blev beregnet ud fra værdiforringelsen af varen set ud fra forbrugerens behov. Om der blev givet et passende afslag, afhang altså af, om det var en mangel, der havde betydning for den konkrete forbruger.


Ifølge de nye regler kan forbrugere nu i stedet få forholdsmæssigt afslag. Forholdsmæssigt afslag gives som regel, når der er tale om en uvæsentlig mangel, og forbrugeren derfor ikke har ret til at få hele beløbet refunderet. Det kan eksempelvis gælde ved mangler, der kun har en kosmetisk betydning.


IUNO mener

IUNO mener, at de nye regler om afslag gør det nemmere for virksomheder at leve op til deres ansvar overfor forbrugere. Det skyldes, at det er enklere at beregne en værdiforringelse generelt set end at skulle beregne en værdiforringelse for hver enkelt forbruger, der har købt en vare med en mangel. Reglerne skaber større gennemsigtighed for virksomheder og betyder samtidig, at forbrugere ikke skal behandles forskelligt. IUNO anbefaler, at virksomheder overvejer, hvordan de fremadrettet vil beregne afslag for mangler, så arbejdet kan udføres på den mest simple og effektive måde.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted