Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ændring i konkursloven medfører nye regler for afstemning

TVC Advokatfirma
19/01/2023
Ændring i konkursloven medfører nye regler for afstemning
TVC Advokatfirma logo
Når en rekonstruktionsbehandling indledes, skal der udarbejdes et forslag til rekonstruktionsbehandling. Som følge af EU’s Rekonstruktions- og insolvensdirektiv er konkursloven ændret. En ændring er, at der blev indført nye regler for afstemning om rekonstruktionsforslaget samt inddeling af fordringshaverne i et klassesystem.

De nye regler medfører, at nogle rekonstruktionsbehandlinger skal inddele fordringshaverne i afstemningsklasser. I denne forbindelse indføres regler, som sondrer imellem større virksomheder og de såkaldte SMV’er. De større virksomheder undergives de nye afstemningsregler i konkursloven. Disse virksomheder inddeles i afstemningsklasser, når rekonstruktionsbehandlingen indledes. For så vidt angår de såkaldte SMV’er er udgangspunktet i medfør af de nye regler, at afstemningen foregår efter de almindelige regler i konkursloven. Det vil sige, at afstemningen som udgangspunkt foregår uden inddeling i afstemningsklasser, og at der fortsat stemmes efter fordringernes beløb.  Afgørende for sondringen mellem større virksomheder og SMV’er er, hvorvidt den pågældende virksomhed overskrider to ud af tre grænseværdier: En balancesum over DKK 156 mio. kr., en nettoomsætning over DKK 313 mio. kr. og mere end 250 heltidsansatte.


De nye regler ændrer herved væsentligt på det tidligere udgangspunkt, hvor der stemtes efter fordringernes beløb. For de virksomheder, som bliver omfattet af reglerne for afstemningsklasser, er det ikke længere afgørende, om der er flertal blandt kreditorerne, men derimod om der er flertal beregnet på afstemningsklasser. Hvis der er flertal beregnet på afstemningsklasser, kan en afstemningsklasse, som beløbsmæssigt er større end de resterende, derved blive nedstemt, selvom denne klasse ville have haft majoritet efter de gamle regler.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted