Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Ændring af outsourcing-reguleringen i den finansielle sektor

Bird & Bird
10/12/2019
1.084
Ændring af outsourcing-reguleringen i den finansielle sektor
Bird & Bird logo
Finanstilsynet sendte den 15. november 2019 et nyt lovforslag i høring med henblik på at klarificere reguleringen på outsourcingsområdet, herunder for e-penge- og betalingsinstitutioner samt fælles datacentre. Forslaget har også til formål at sikre efterlevelse af EU-regulering, herunder European Banking Authority's (EBA) retningslinjer for outsourcing.


Nye EBA retningslinjer for outsourcing


Den 30. september 2019 trådte EBA's retningslinjer for outsourcing i kraft og erstattede de forhenværende retningslinjer for outsourcing udstedt af Committee of European Banking Supervisor i 2006.

Med lovforslaget foreslås en revision af outsourcing reguleringen i lov om finansiel virksomhed, lov om forvaltere af alternative investeringsfonde, lov om betalinger mv. Dette foreslås for at bringe reguleringen i overensstemmelse med gældende EU-regulering, herunder EBA's retningslinjer for outsourcing.

Ifølge bemærkningerne til lovforslaget vil outsourcingbekendtgørelsen ligeledes blive erstattet af en ny outsourcingbekendtgørelse, som endnu ikke er offentliggjort som en del af lovforslaget.


Udvidelse af outsourcing definitionen


Lovforslaget introducerer i overensstemmelse med EBA's retningslinjer for outsourcing følgende udvidelse af definitionen af outsourcing:

"Enhver form for ordning mellem en virksomhed og en leverandør, i henhold til hvilken leverandøren udfører en proces, en tjenesteydelse eller en aktivitet, som virksomheden ellers selv ville udgøre. For forsikringsselskaber defineres outsourcing som et arrangement af en hvilken som helst art mellem et forsikringsselskab og en tjenesteyder, hvor tjenesteyderen enten direkte eller gennem videreoutsourcing udfører en proces, en tjeneste eller en aktivitet, som forsikringsselskabet ellers selv ville have udført.''

Den nye outsourcing definition indeholder, i modsætning til outsourcing definitionen i den nugældende § 5, nr. 27, i lov om finansiel virksomhed, ikke et væsentlighedselement, men omfatter derimod enhver form for outsourcing.


Cloudløsninger kan blive lettere at anvende


Anvendelse af cloudløsninger er af mange grunde udfordrende for finansielle virksomheder, herunder som følge af kravene i outsourcingbekendtgørelsen. Af bemærkningerne til lovforslaget fremgår, at der er et behov for at have regler, der understøtter virksomhedernes mulighed for at anvende cloudleverandører, men også at sikre, at virksomhederne bliver drevet på en måde, så kunderne kan have tiltro til, at deres midler og data bliver behandlet forsvarligt. Derfor bør der fremadrettet tages afsæt i en notifikationsmekanisme fremfor det nuværende krav om aktiv godkendelse, jf. § 5 i outsourcingbekendtgørelsen.

En sådan ændring af outsourcingbekendtgørelsen vil formentlig gøre det lettere for finansielle virksomheder at anvende cloudløsninger fremadrettet, selvom der formentlig stadig vil være udfordringer. Indholdet af den nye outsourcingbekendtgørelse er ikke offentliggjort, men den vil formentlig afspejle EBA's vejledning om outsourcing.

  
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 29.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Mangelfuld kreditvurdering fører endnu engang til ugyldige låneaftaler
Mangelfuld kreditvurdering fører endnu engang til ugyldige låneaftaler
25/11/2020
Finansiering og bankret
Aflivning af mink: Panthavers retsstilling ved ekspropriation
Aflivning af mink: Panthavers retsstilling ved ekspropriation
16/11/2020
Øvrige, Insolvens og rekonstruktion, Offentlig ret, Finansiering og bankret
Ny anbringelsesbekendtgørelse pr. 1. november 2020
Ny anbringelsesbekendtgørelse pr. 1. november 2020
05/11/2020
Finansiering og bankret, Selskabsret
LIBOR udfases ved udgangen af 2021: Hvordan forbereder du din virksomhed?
LIBOR udfases ved udgangen af 2021: Hvordan forbereder du din virksomhed?
21/10/2020
Finansiering og bankret
Ny digital EU-identitet skal sikre legitimering af bankkunder
Ny digital EU-identitet skal sikre legitimering af bankkunder
01/10/2020
Finansiering og bankret
Ny bekendtgørelse om anbringelse og bestyrelse af fondes midler er sendt i høring
Ny bekendtgørelse om anbringelse og bestyrelse af fondes midler er sendt i høring
08/09/2020
Selskabsret, Finansiering og bankret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted