Kræmmeren blev i juni 2016 idømt seks måneders fængsel og fik frakendt retten til at sælge varer og leje stadepladser på markedspladser i fem år. Han nægtede sig skyldig i salg af kopivarer og ankede derfor dommen til landsretten, som i maj 2017 traf afgørelse i sagen.
Landsretten stadfæstede byrettens dom og vurderede, at der var en nærliggende risiko for, at kræmmeren fortsat ville misbruge markedspladser til at krænke immaterialrettigheder. Landsretten forlængede derfor hans rettighedsfrakendelse ifølge ankedommen fra 2016 med tre år.
Kræmmeren har nu mistet retten til at sælge varer på markedspladser og lignende i fem sammenhængende år indtil juni 2021.
”Vi er glade for, at landsretten fastholder og forlænger kræmmerens rettighedsfrakendelse til at sælge varer på markedspladser. Det betyder, at der er en rettighedshaverkrænker mindre på diverse markeder at bekymre sig om de næste mange år, ” – siger partner og advokat Frank Jørgensen hos NJORD Law Firm,
som repræsenterede rettighedshaverne i straffesagen.
NJORDs IP-team meldte kræmmeren til politiet på vegne af en række rettighedshavere, fordi de havde mistanke om salg af kopivarer fra hans stand på Vorbasse marked den 18. juli 2014.
Politiet konfiskerede mere end 750 kopivarer fra stadepladsen, hvor den dømte kræmmer stod for lejen.
Søgte frifindelse
Kræmmeren blev sigtet for besiddelse og salg af falske varer, der krænkede en lang række rettighedshavere af brands, såsom Bjørn Borg, Beats, Giorgio Armani, Gucci, Marc Jacobs, Chanel, Thierry Mugler, Hugo Boss, Kenzo, Dior og Calvin Klein m.fl.
Den tiltalte nægtede sig skyldig.
Kræmmeren er flere gange tidligere blevet dømt for besiddelse og salg af kopivarer. Derfor fandt byretten, at den tiltalte var klar over, at han solgte falske produkter.
Landsretten holdt ligeledes fast i byrettens vurdering, at tiltalte og hans kompagnoner havde givet utroværdige forklaringer i sagen om, hvordan de var kommet i besiddelse af produkterne, og hvem der havde ansvaret på stadepladsen, i forhold til den bevisbyrde, der var fremlagt imod kræmmeren. Ud over dette konstaterede rettighedshaverne, at varerne var falske produkter. Der var tale om parfume, tøj, elektronik og hygiejneartikler.
”Det er vigtigt, at vi fortsætter med at bekæmpe kopivarer og dem, der sælger kopivarerne. Kopivarer udgør enorme indtægtstab for rettighedshaverne og tab af arbejdspladser. De er ikke blot skadelige for økonomien, men potentielt også for forbrugernes helbred, fordi kopivarer kan udgøre en sundheds- og sikkerhedsmæssig fare og i sidste ende også kan være med til at finansiere organiseret kriminalitet,” – forklarer partner og advokat Frank Jørgensen.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice
her →