Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Status: Implementering af de resterende bestemmelser i DSM-direktivet om ophavsrettigheder

Bech Bruun
13/07/2022
Status: Implementering af de resterende bestemmelser i DSM-direktivet om ophavsrettigheder
Bech Bruun logo
Kulturministeriet har netop meldt ud, at implementeringen af de resterende bestemmelser i DSM-direktivet om ophavsrettigheder forventes gennemført i dansk ret den 1. juli 2023.

Kulturministeriet forventer at sende et lovforslag indeholdende bestemmelserne fra DSM-direktivet i offentlig høring senest i 4. kvartal af 2022. Lovforslaget forventes fremsat i Folketinget i januar 2023 og gennemført i dansk ret per den 1. juli 2023. Kulturministeriet havde forinden meldt ud, at et lovforslag ville blive sendt i høring senest i juni 2022 med fremsættelse i Folketinget i efteråret 2022. 


Det er blandt andet reglerne om frikøb fra udøvende kunstnere og ophavsmænd i DSM-direktivets artikel 18, som endnu ikke er implementeret i dansk ret. DSM-direktivet indfører blandt andet bestemmelser om, at ophavsmænd og udøvende kunstnere skal sikres et passende og forholdsmæssigt rettighedsvederlag samt mulighed for justering af vederlag.


Du kan læse Bech-Bruuns artikel om den første del af implementeringen af DSM-direktivets artikel 15 og 17 her.


DSM-direktivet havde i sin helhed implementeringsfrist i medlemsstaterne den 7. juni 2021. Kulturministeriet præsenterede allerede i november 2020 en todelt tidsplan for implementeringen heraf, som blandt andet betød, at reglerne om frikøb først ville blive gennemført i dansk ret i 2. halvår af 2021. Denne implementeringsfrist er senere blevet udskudt af flere omgange, men forventes nu endeligt fastsat til den 1. juli 2023. 


Anden del af implementeringen af DSM-direktivet kan få betydning for ophavsmænds og udøvende kunstneres stilling i forhold til frikøb af rettigheder og betaling herfor.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted