Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
Artikel

Regeringens nye “meld en regel”-ordning skal lempe bureaukratiet for virksomheder

Kromann Reumert
27/10/2017
Regeringens nye “meld en regel”-ordning skal lempe bureaukratiet for virksomheder
Kromann Reumert logo
Danske borgere og virksomheder kan nu melde uhensigtsmæssig regulering til regeringen. Regeringens kampagne "Meld en regel" kører fra den 1. oktober 2017 til den 1. februar 2018.


Formål


Regeringens formål med kampagnen er at forenkle processerne i den offentlige forvaltning. Regeringen ønsker, at medarbejderne i forvaltningen skal bruge færre ressourcer på bureaukrati. Derfor opfordres de ansatte i det offentlige, borgerne og virksomheder til at tage kritisk stilling til de nuværende regler og til gældende proces- og dokumentationskrav.

En forenkling af reglerne i det offentlige kan betyde, at de virksomheder og selskaber, der i dag skal opfylde vidtgående krav til blandt andet dokumentation og registreringer, fremover kan få lempet administrationsbyrden.

Regeringens initiativer

"Meld en regel" følger op på regeringens løbende indsats for at forenkle reglerne i den offentlige sektor. I 2012 blev Virksomhedsforum for enklere regler nedsat, og efter den borgerlige regerings tiltræden i 2015 blev regeringens Implementeringsudvalg og Implementeringsråd etableret med det formål at imødegå byrdefuld EU-regulering.

En meldeordningen har før været brugt inden for fødevare- og uddannelsesområdet. Men nu bredes den ud til at omfatte hele den offentlige forvaltning. Det er altså en direkte vej for virksomheder og borgere til at italesætte byrdefuld administration og overflødige regler inden for alle områder, og ordningen vækker glæde hos erhvervsorganisationerne:

"Regeringens nye ordning er et godt initiativ, hvor også bureaukrati, som måtte have rod i EU-reguleringen, kan spilles ind, og hvor Dansk Erhverv som medlemmer af EU’s REFIT-platform sammen med regeringen kan løfte sagerne på øverste niveau." - Kasper Ernest, Chef, EU & International Afdeling, Dansk Erhverv

Alle ministerierne har under kampagnen en formular på deres hjemmeside, hvor regler kan meldes. Her skal man som borger eller virksomhed beskrive, hvilken regel det drejer sig om, hvad problemet er, og hvilket løsningsforslag man har til lempelsen af reglen. Regeringen vil herefter tage stilling til anbefalingen.


Vores anbefaling


Kromann Reumert anbefaler virksomheder at gennemgå de formelle krav, som den pågældende virksomhed skal leve op til i forhold til registreringer, dokumentation og compliance for at identificere overflødig regulering.

Kromann Reumert har specialister inden for en lang række brancher og juridiske specialer, og vi står til rådighed, hvis din virksomhed ønsker rådgivning i forbindelse med en gennemgang af regler eller ønsker hjælp til at melde en regel.

Læs mere om regeringens initiativ
  

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted