Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Pensionsselskabet er ikke altid ansvarlig for fejl

TVC Advokatfirma
13/11/2020
106
Pensionsselskabet er ikke altid ansvarlig for fejl
TVC Advokatfirma logo
Hvis et pensionsselskab oplyser udbetalingen til et for højt månedligt beløb, er det ikke sikkert, at det er bundet heraf

Når man har en ratepension, er det vigtigt, hvor store udbetalingerne efter den i sidste ende bliver. Dette var fremme i en nyere sag (U 2018.553 V). En 70-årig landmand havde, siden han var 43 år gammel, indbetalt ca. 300.000 kr. på en ratepension i et pensionsselskab. I 2014 sendte pensionsselskabet en opgørelse, som viste en pensionsformue på godt 11 mio. kr. Landmanden fik et tilbud med månedlige udbetalinger over 15 år fra den 1. maj 2015. Tilbuddet var godt 84.000 kr. om måneden, og det accepterede landmanden straks.


Et stykke tid senere fik landmanden besked om, at det månedlige beløb ved en fejlskrift var blevet ca. 10.000 kr. for højt, da det korrekte tal var godt 74.000 kr. om måneden. Landmanden mente, at pensionsselskabet var bundet af det accepterede tilbud, og sagen blev indbragt for Ankenævnet for Forsikring, og endte i Vestre Landsret. Vestre Landsret lagde vægt på, at det kunne have været konstateret ved en simpel udregning, at tilbuddet var ca. 10.000 kr. for højt. Herefter ville pensionskunden have fået udbetalt ca. 1,8 mio. kr. mere, end han havde krav på. Landmanden kunne derfor ikke støtte ret på tilbuddet, som var en fejl, der hurtigt var blevet rettet, og som ikke havde virket økonomisk bestemmende for ham.


Afgørelsen viser, at selv ikke en professionel part nødvendigvis er bundet af sine erklæringer, hvis de bygger på en fejl.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 29.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted