Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nye retningslinjer for industrisamarbejde inden for forsvarssektoren

Kammeradvokaten
25/10/2014
Nye retningslinjer for industrisamarbejde inden for forsvarssektoren
Den 1. juli 2014 trådte de nye retningslinjer for industrisamarbejde inden for forsvarssektoren i kraft. Reglerne erstatter det tidligere cirkulære, som blev ophævet med ændringen af erhvervsfremmeloven 1. april 2014. I denne artikel beskrives de nye retningslinjer overordnet.  

Retningslinjerne anvendes ved anskaffelser af nyt forsvarsmateriel og forsvarstjenesteydelser fra udenlandske leverandører med en værdi over 50 mio. kr.

Fastlagte forpligtelser efter behov
Forsvarsministeriet vurderer konkret fra sag til sag, om der er behov for at pålægge udenlandske leverandører forpligtelser til at indgå aftale om industrisamarbejde. De pålagte forpligtelser skal være nødvendige og proportionale for varetagelsen af Danmarks væsentlige sikkerhedsinteresser.

Ud fra retningslinjerne kan Forsvarsministeriet fastsætte forpligtelser, der er rettet mod at opretholde og udvikle industrielle kompetencer og kapaciteter inden for specifikke områder i Den nationale forsvarsindustrielle strategi, og som er nødvendige for udvikling, fremstilling, vedligeholdelse, anvendelse og opgaveløsning, der er relateret til den konkrete anskaffelse eller til forsvarsmateriel og forsvarstjenesteydelser, der svarer til den konkrete anskaffelse.

Selve industrisamarbejdsaftalen (”ICC’en”) indgås som hidtil mellem leverandøren og Erhvervs- og Vækstministeriet v/Erhvervsstyrelsen, som desuden har til opgave at sikre, at konkurrencen på det civile marked ikke skævvrides.

Tidligere indgåede aftaler om industrisamarbejde med Erhvervs- og Vækstministeriet gælder uændret.

Læs mere her.

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Kan du påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige?
Kan man som privat tilbudsgiver påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige? Det kommer Anja Piening, specialist i udbudsret, nærmere ind på i ovenstående video.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted