Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nye regler for storaktionærflagning

Gorrissen Federspiel
08/09/2015
Nye regler for storaktionærflagning
Folketinget vedtog den 29. april 2015 en ændring af lov om værdipapirhandel m.v.1, der blandt an- det implementerer dele af de ændringer til transparensdirektivet, der blev vedtaget i 20132. Disse ændringer til værdipapirhandelsloven, som er nærmere beskrevet i vores nyhedsbrev af 24. april 2015, træder i kraft den 26. november 2015.

Som et led heri ændres reglerne om storaktionærers flagningsforpligtigelser i værdipapirhandelslo- vens § 29. Formålet er blandt andet at øge gennemsigtigheden af udstedernes ejerstrukturer.

Gennemførelsen af ændringerne har medført et behov for opdatering af den nuværende storaktio- nærbekendtgørelse3, der indeholder de mere tekniske regler om flagning for storaktionærer. Fi- nanstilsynet har derfor sendt et udkast til en ny bekendtgørelse i høring, der ligeledes forventes at træde i kraft den 26. november 2015. Ændringerne vil yderligere medføre en opdatering af Finans- tilsynets standardformular for indberetning af storaktionærbesiddelser.

Nedenfor opsummeres de vigtigste ændringer, som følge af den vedtagne ændringslov og hørings- udkastet til den nye storaktionærbekendtgørelse. De nye regler ændrer ikke i selve grænseværdierne for indtræden af flagningsforpligtigelsen, og der skal derfor fortsat flages, når grænserne på 5, 10, 15, 20, 25, 50 eller 90 % og 1/3 eller 2/3 af aktiekapitalens stemmerettigheder eller pålydende værdi nås eller ikke længere er nået.

Læs mere her.
 

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted