Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nye krav til pålidelighedsvurderinger

Focus Advokater
12/01/2023
Nye krav til pålidelighedsvurderinger
Focus Advokater logo
Den 1. januar trådte en ny procedure i kraft for ordregivers vurdering af en virksomheds dokumentation for pålidelighed. Læs mere om, hvad ændringen betyder for fremtidige udbud, her.

Før den 1. januar 2023 var det alene op til ordregiver at vurdere, hvorvidt dokumentationen for pålideligheden var tilstrækkelig, og dermed hvorvidt virksomheden var egnet til at deltage i udbuddet. Dette medførte bl.a. at ordregiver i et bedre omfang kunne beregne det tidsmæssige perspektiv i denne vurdering.


For blandt andet at styrke ordregivers vurderingsgrundlag er ordregiver efter den 1. januar 2023 imidlertid forpligtet til at indhente en vejledende udtalelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om, hvorvidt virksomheden i tilstrækkelig grad har fremlagt dokumentation for dennes pålidelighed.


Pligten til at indhente den vejledende udtalelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gælder alene udbud og kontrakter, hvor udbudsbekendtgørelsen er offentliggjort efter den 1. januar 2023.


Udtalelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er alene vejledende, og ordregiver er derfor ikke bundet af udtalelsen. Ordregiver træffer dermed også som hidtil den endelige beslutning om, hvorvidt virksomheden i tilstrækkelig grad har dokumenteret sin pålidelighed eller skal udelukkes. Beslutningen kan dog i fremtidige udbud først træffes efter, at ordregiver har indhentet udtalelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.


Focus Advokater bemærker

Ordregivers forpligtelse til at indhente en vejledende udtalelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen inden, ordregiver træffer endelig beslutning om, hvorvidt virksomheden er egnet til at deltage i udbuddet, er et yderligere trin i udbudsprocessen. Ordregiver skal derfor i udbudsplanen fremadrettet tage højde for, at ordregiver skal afvente Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledende udtalelse. Sagsbehandlingstiden hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er på nuværende tidspunkt uvis, og dette bør ligeledes fremgå af udbudstidsplanen eller bemærkningerne hertil.


Ordregiver bevarer fortsat ansvaret for vurderingen, herunder eksempelvis i tilfælde af en klagesag. Udfaldet af en klagesag vil ofte have samme udfald som den vejledende udtalelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Focus Advokater logo
Odense
Englandsgade 25
5000 Odense C
63 14 20 20
mail@focus-advokater
Kolding
Toldbodgade 10, 4
6000 Kolding
Svendborg
Havnepladsen 3 A
5700 Svendborg
København
Amaliegade 40 B, 2
1256 København K
Hamborg
Grimm 8
D-20457 Hamburg
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Kan du påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige?
Kan man som privat tilbudsgiver påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige? Det kommer Anja Piening, specialist i udbudsret, nærmere ind på i ovenstående video.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted