Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny retsafgiftslov træder i kraft den 1. oktober 2021

Bech Bruun
23/06/2021
Ny retsafgiftslov træder i kraft den 1. oktober 2021
Bech Bruun logo
Den 9. marts 2021 vedtog Folketinget forslag til en ny retsafgiftslov, som træder i kraft den 1. oktober 2021. Loven erstatter den gældende retsafgiftslov fra 1969 og medfører væsentlige ændringer af reglerne om retsafgift.

Den nye retsafgiftslov har til formål at gøre det lettere for borgere og myndigheder af forstå og anvende reglerne om retsafgifter, og den indeholder derfor væsentlige forenklinger af den gældende retsafgiftslov.


Med den nye lov afskaffes alle procentbaserede retsafgifter, så retsafgifter fremover skal bestemmes ud fra fastsatte beløb. Desuden indebærer loven en justering af retsafgiften for sagsanlæg og hovedforhandling, samt en afskaffelse og forhøjelse af visse typer retsafgifter.


For almindelige civile retssager af større økonomisk værdi betyder den nye lov, at retsafgiften for sagsanlæg nedsættes, og størstedelen af retsafgiften skal fremover betales tættere på hovedforhandlingen. For en retssag med en sagsgenstand på 7.000.000 kr. vil retsafgiften fremadrettet udgøre 1.500 kr. for sagsanlæg og 160.000 kr. for hovedforhandlingen, mod de nuværende 75.000 kr. ved sagsanlæg og 75.000 kr. forud for hovedforhandlingen.


Bech-Bruun bemærker, at ændringen i afgifternes størrelse kan give anledning til at overveje at udsætte anlæggelsen af en retssag til efter den 1. oktober 2021 – naturligvis kun, hvis der ikke er forældelsesfrister eller andet, som er styrende for tidspunktet for sagsanlæg.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted