Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny lovbestemmelse kan få stor betydning for kapitalfonde

Bech Bruun
11/01/2018
Ny lovbestemmelse kan få stor betydning for kapitalfonde
Den 19. december 2017 blev en ny lovbestemmelse vedtaget, som giver ret til fradrag for alle ”erhvervsmæssige lønudgifter”. Det betyder, at hvis en kapitalfond har ansatte, der beskæftiger sig med at opnå skattefri indtægter i form af aktieavancer og udbytte, kan fonden nu også opnå fradrag for lønnen til disse ansatte.ativer.

Tidligere har det kun været muligt at opnå fradrag for lønudgifter, hvis lønmodtagernes arbejde bestod i at skaffe skattepligtige indtægter. Det slog Højesteret fast i 2011 i den såkaldte ”Symbion-dom”, hvor kapitalfonden Symbion Capital fik mulighed for at fradrage et management honorar til et administrationsselskab, der forvaltede fondens porteføljer af aktier (der var ingen ansatte i kapitalfonden selv). Fradraget var muligt, fordi honoraret var medgået til at skaffe skattepligtige indtægter. Hvis honoraret modsat var blevet anvendt til at skaffe skattefri indtægter som aktieavance og udbytte, ville fradraget ikke have været muligt.

Uanset om Symbion Capital i stedet for at have købt forvaltningsydelserne selv havde haft ansatte, der havde taget sig af forvaltningen, ville resultatet og begrundelsen formentlig have været identisk.

Med den nye adgang til at fratrække alle typer lønudgifter, herunder dem der går til at skaffe skattefri indtægter, kan kapitalfonde nok få skabt en fradragsmulighed ved at insource forvaltningsydelser. Den nye fradragsmulighed gælder nemlig kun lønudgifter og ikke fx managementudgifter.

Der kan søges om genoptagelse af et evt. manglende fradrag tilbage fra 2008, hvis dette sker inden den 1. juli 2018.

Vi hjælper gerne med at søge om genoptagelse, hvis virksomheden ikke har fratrukket lønudgifter i det fornødne omfang. Vi drøfter også gerne, om der kan være fordele ved evt. at insource en del af en porteføljeforvaltning.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted