Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny guide om udfyldelse af ESPD

Bird & Bird
10/09/2020
Ny guide om udfyldelse af ESPD
Bird & Bird logo
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har udgivet en ny guide om udfyldelse af ESPD’et til virksomheder, der deltager i offentlige udbud. Guiden er baseret på spørgsmål, som styrelsen har modtaget fra ansøgere, der har været i tvivl om, hvordan ESPD’et skal udfyldes.

ESPD står for European Single Procurement Document og er en egen erklæring, som afgives af virksomheder i forbindelse med deltagelsen i udbud af offentlige opgaver.


Formålet med den nye guide er at give ansøgere og tilbudsgivere et bedre overblik over, hvad der kræves af deres ansøgning og/eller tilbud, særligt med fokus på at imødekomme flest mulige af den pågældende ordregivers krav og ønsker.


Guiden er især relevant for ansøgere og tilbudsgivere, der deltager i en i udbudsproces for første gang, og baserer sig på spørgsmål, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget fra tidligere ansøgere og tilbudsgivere, der har været i tvivl om, hvordan de skulle udfylde ESPD’et.


Resultatet er en informativ og kort guide, der giver et godt indblik i grundlæggende såvel som mere komplicerede problemstillinger, herunder hvor udbudsmaterialet kan findes,  forskellen på at basere sig på en anden virksomhed og benytte underleverandører eller være en sammenslutning af virksomheder, der byder på et udbud. Derudover besvarer guiden også spørgsmål om, hvordan ansøger og tilbudsgiver skal forholde sig, hvis der er afgivet forkerte oplysninger i forbindelse med udfyldelsen af ESPD’et, og muligheden for at rette fejl efterfølgende.


Det er Bird & Birds erfaring, at den største faldgrube for ansøgere og tilbudsgivere ved udfyldelse af ESPD’et drejer sig om afgivelse af oplysninger om, hvorvidt de baserer sig på en anden virksomhed, benytter underleverandører eller deltager som en sammenslutning af virksomheder, der i fællesskab ønsker at afgive ansøgning og/eller tilbud samt hvilke enheder der skal udfylde et ESPD.


Guiden behandler både spørgsmålet om, hvad det betyder at ”basere sig på andre”, hvad man skal gøre, hvis man anvender underleverandører samt hvordan man ansøger og/eller giver tilbud som en sammenslutning af virksomheder.


Bird & Bird har stor erfaring med udfyldelse af ESPD’er i forbindelse med offentlige udbud, og assisterer ansøgere og tilbudsgivere i forbindelse med afgivelse af tilbud, herunder udfyldelse af ESPD. Derudover bistår Bird & Bird også offentlige ordregivere ved vurderingen af modtagne ansøgninger og ESPD’er i forbindelse med gennemførelse af offentlige udbud.


Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens guide til ESPD kan tilgås her.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Kan du påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige?
Kan man som privat tilbudsgiver påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige? Det kommer Anja Piening, specialist i udbudsret, nærmere ind på i ovenstående video.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted