Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny bekendtgørelse om hjemmearbejde udstedt

Bech Bruun
28/04/2022
Ny bekendtgørelse om hjemmearbejde udstedt
Bech Bruun logo
Arbejdstilsynet har udstedt en ny bekendtgørelse om hjemmearbejde. Bekendtgørelsen, der omhandler begrænsninger i anvendelsen af lov om arbejdsmiljø på arbejde, som udføres i medarbejdernes hjem, træder i kraft den 30. april 2022.

Arbejdsgiver skal overholde særlige regler og krav til indretningen af skærmarbejdspladser, når medarbejderne arbejder hjemmefra. De særlige krav følger bl.a. af skærmbekendtgørelsen, hvor der stilles krav til skærm, arbejdsbord, arbejdsstol m.v. I kølvandet på COVID-19-pandemien indføres der nu nye regler om hjemmearbejde.


De nye regler

Bekendtgørelsen indeholder en præcisering af, hvornår de særlige krav i skærmbekendtgørelsen gælder. De særlige arbejdsmiljøkrav i skærmbekendtgørelsen vil fremover gælde, når skærmarbejdet på hjemmearbejdspladsen udføres regelmæssigt og i en ikke ubetydelig del af den normale arbejdstid. Det følger af Arbejdstilsynets vejledning D.2.9-3, at en ”ikke ubetydelig del af den normale arbejdstid” skal forstås således, at hjemmearbejdet ved skærm udgør mere end to dages arbejde om ugen i gennemsnit set over en måned.  


De nye regler betyder således, at medarbejdere kan arbejde hjemme to dage om ugen, uden at der stilles særlige krav til indretningen af hjemmearbejdspladsen.


Med de nye regler indføres også en sammentællingsregel. Sammentællingsreglen betyder, at de særlige krav i skærmbekendtgørelsen også gælder, hvis der udføres skærmarbejde mindre end to dage om ugen på hjemmearbejdspladsen, men der samlet set udføres skærmarbejde mere end to dage om ugen som et gennemsnit set over en måned på både hjemmearbejdspladsen og fx kontorarbejdspladsen. Sammentællingsreglen gælder ikke, hvis den ansatte har adgang til en skærmarbejdsplads, som anvendes på fx kontorarbejdspladsen, og som opfylder de særlige krav i skærmbekendtgørelsen.


De nye regler indebærer, at arbejdsgivers krav til fx udstyr til førstehjælp, inventar og belysning m.v. i forbindelse med hjemmearbejde bliver ophævet. Kravet om procedureudsugning, der gælder, hvis der ved hjemmearbejdet udvikles sundhedsskadelig, røg eller damp, vil fortsat gælde.


Arbejdstilsynet har i forbindelse med udstedelse af bekendtgørelsen udarbejdet en ny vejledning om hjemmearbejde (At-vejledning D.2.9-3) og en ny vejledning om skærmarbejde (At-vejledning D.2.3-1).


Læs vores tidligere nyhedsbrev om de nye regler for hjemmearbejde her.


Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores specialister i arbejds- og ansættelsesret Lise Lauridsen, Morten Ulrich og Sandro Ratkovic. Du kan også rette henvendelse til din kontaktperson hos Bech-Bruun.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted