Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny anbringelsesbekendtgørelse pr. 1. november 2020

Bech Bruun
05/11/2020
Ny anbringelsesbekendtgørelse pr. 1. november 2020
Bech Bruun logo
Bekendtgørelsen indeholder bl.a. justerede bestemmelser vedrørende anbringelse i værdipapirer, en definition af begrebet "rentebærende obligationer", en ny bestemmelse om alternative investeringsfonde og en bestemmelse om anvendelsen af afledte finansielle instrumenter på dækket basis.

Den nye anbringelsesbekendtgørelse, som trådte i kraft den 1. november 2020, er i overvejende grad identisk med det udkast, som blev sendt i høring i efteråret. Vi har tidligere fremhævet de væsentligste ændringer her


En helt central ændring i bekendtgørelsen er, at fonde fremover kan anbringe 75 procent af midlerne i aktier, UCITS, erhvervsobligationer mv. Det betyder, at fonde alene er forpligtet til at anbringe minimum 25 procent af midlerne i rentebærende obligationer.


En anden væsentlig ændring af bekendtgørelsen er, at det nu fremgår af bekendtgørelsen, hvad der skal forstås ved "rentebærende obligationer". Dvs. obligationer med en rente på 0 procent eller derover.


Bekendtgørelsen indeholder desuden en ny bestemmelse i § 13 om alternative investeringsfonde og en ny bestemmelse i § 14 om anvendelse af afledte finansielle instrumenter på dækket basis.


Bech-Bruuns kommentar

Det er vores opfattelse, at den nye anbringelsesbekendtgørelse giver fondsbestyrelserne en god anledning til at genbesøge og genoverveje fondenes nuværende kapitalplacering og risikoprofil. Fondsbestyrelserne skal desuden være opmærksom på, at kontante midler, der indestår på fondens kapitalkonto, fremover skal anbringes i overensstemmelse med bekendtgørelsens regler senest 3 måneder efter beløbets indsættelse på kontoen.

Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted