Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nulstilling af indeholdt skat

Hulgaard Advokater
13/03/2020
Nulstilling af indeholdt skat
Hulgaard Advokater logo
Ændrede regler giver nye problemstillinger. Det har vi set i en netop afgjort byretsdom, som vi vandt på vegne af to direktører i et nu konkursramt selskab.

Situationen var den, at direktørerne på helt normal vis via Danløn havde fået udbetalt løn. I den forbindelse var der både sket indeholdelse og indbetaling af A-skat. Alt var derfor i sin skønneste orden – troede direktørerne. SKAT og Kammeradvokaten havde imidlertid en anden opfattelse. Det skyldes, at selskabet havde gæld til SKAT, som følge af en momsrestance.


For nogle år siden indførtes et FIFO-princip for skattekontoen. Det betyder, at indbetalinger altid fragår den ældste del af gælden – i dette tilfælde momsgælden.


Skat mente følgelig, at den indeholdte A-skat dermed ikke var indbetalt, og at der – efter gældende retspraksis – skulle ske nulstilling heraf. Konsekvensen var, at den udbetalte løn til direktørerne skulle betragtes som en bruttoløn, og at direktørerne dermed hæftede personligt for den indeholdte A-skat – dette altså selvom A-skatten faktisk var betalt.


Dette synspunkt kom Kammeradvokaten ikke igennem med. Byretsdommeren var enig med os i, at betingelserne for nulstilling ikke var opfyldt, da A-skatten netop var betalt. Kammeradvokatens argument om, at indbetalingen af A-skatten som følge af FIFO-princippet skulle gå fra i den ældre momsgæld, holdt altså ikke.


Byrettens resultat må utvivlsomt være rigtigt, og dommen er da heller ikke anket af SKAT. Sagen viser desværre, at SKAT og Kammeradvokaten tilsyneladende fører alle sager, som de mener juridisk at kunne argumentere for, hvad enten disse argumenter er holdbare eller rimelige.


Det svækker desværre vores alles tiltro til SKAT og skattesystemet.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Hulgaard Advokater logo
Kolding
Birkemose Allé 41
6000 Kolding
32 70 64 34
mail@hulgaardadvokater.dk
Aarhus
Marselisborg Havnevej 22, 1.
8000 Aarhus C
Ballerup
Borupvang 3
2750 Ballerup
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted