Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Mulighed for at stifte medarbejder­investerings­selskaber bliver nu permanent

Kromann Reumert
25/04/2018
Mulighed for at stifte medarbejder­investerings­selskaber bliver nu permanent


I november 2017 blev der fremsat et forslag til ændring af loven om medarbejderinvesteringsselskaber. Forslaget blev vedtaget den 3. marts 2018, så nu bliver muligheden for at stifte medarbejderinvesteringsselskaber permanent.

Den ændrede lov om medarbejderinvesteringsselskaber har gjort det muligt at stifte en ny, speciel selskabsform – medarbejderinvesteringsselskabet (MS). Et MS består af to parter: en virksomhedsdeltager og en (eller flere) medarbejderdeltager(e). Selskabet har en tæt tilknytning til en konkret virksomhed, og medarbejderindskuddene vil være til gavn for denne virksomhed.

Formålet med selskabet er, at medarbejdere, der ønsker at deltage i selskabet, kan indskyde en kontant del af deres kontante løn til investeringsselskabet. Herefter er selskabet forpligtet til at investere midlerne i den virksomhed, medarbejderne er ansatte i.

Flere virksomheder har oplevet problemer med udbuddet af finansiering og kapitaltilførsel, der ikke har matchet virksomhedens behov. MS-selskabsformen giver mulighed for, at medarbejdere indskyder lønmidler i virksomheden, hvorefter midlerne bruges til at investere i eksempelvis at sikre, modernisere og udvikle virksomheden.

I forsøgsperioden er der udelukkende oprettet ét medarbejderinvesteringsselskab. Dette har dog fungeret efter hensigten og har skabt den ønskede effekt i form af at bevare og øge investeringer hos virksomheden, som medarbejderinvesteringsselskabet er tilknyttet.

Loven trådte i kraft den 9. december 2014 og var tænkt som en 3-årig forsøgsperiode. Det var indskrevet i loven, at erhvervs- og vækstministeren i folketingsåret 2017-2018 skulle fremsætte forslag om revision af loven. Forslaget til ændring af loven blev vedtaget den 3. marts 2018 og er derfor nu en realitet. Loven træder i kraft den 1. juli 2018.

 

Bestemmelsen om forslag til revision er som det eneste ophævet i loven, der ellers fastholdes i sin helhed.

 Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted