Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Mor er den bedste i verden

IUNO
06/06/2024
Mor er den bedste i verden
IUNO logo
En mandlig medarbejder blev ikke forskelsbehandlet på grund af sit køn, selvom han havde ret til færre ugers betalt barsel end sine kvindelige kollegaer. Det har Ligebehandlingsnævnet netop slået fast i en ny afgørelse.

En mandlig medarbejder havde holdt 38 ugers barsel, hvoraf 15 uger var med fuld løn. Da han kom tilbage fra barsel, fandt han ud af, at hans kvindelige kollegaer havde ret til mindst 34 ugers barsel med fuld løn – det vil sige 19 uger mere end ham.


Sagen bryder dermed med Ligebehandlingsnævnets tidligere praksis. Hertil kommer, at der med de nye barselsregler fra 1. juli 2022 blev indført ligestilling på barselsområdet. Med de nye regler fik begge forældre ret til 24 ugers barsel, hvoraf ni af ugerne blev øremærket til hver forælder. Det har vi tidligere skrevet om her.


Den biologiske forskel

Det er accepteret i praksis – både i Danmark og på EU-niveau – at virksomheder kan give flere ugers betalt barsel til de kvindelige medarbejdere end de mandlige medarbejdere under barselsorloven (tidligere 14 uger efter fødsel, nu 10 uger), for at beskytte de kvindelige medarbejdere i forbindelse med graviditet og fødsel. Vi har tidligere skrevet om det her.


Omvendt er det også slået fast, at virksomheder ikke kan forskelsbehandle under den efterfølgende periode med forældreorlov, hvor der ikke er samme hensyn at tage til de kvindelige medarbejdere. Det har vi skrevet mere om her.


Med de nye barselsregler har mandlige medarbejdere fået mere forældreorlov end de kvindelige medarbejdere. Reglerne er indført for at ligestille kønnene totalt set, men det er uklart, om virksomheder fortsat må give mandlige og kvindelige medarbejdere samme antal ugers betalt forældreorlov, samtidig med at kvindelige medarbejdere får betalt barselsorlov.


IUNO mener

Afgørelsen er et brud med Ligebehandlingsnævnets tidligere praksis, fordi den accepterer en forskelsbehandling af de mandlige medarbejdere udover de 14 uger, som skal beskytte kvinden i forbindelse med graviditet og fødsel. Vi mener, at Ligebehandlingsnævnets afgørelse er forkert på det punkt.


Det er derfor stadig uafklaret, om virksomheder må forskelsbehandle medarbejderne ved at give kvindelige medarbejdere betalt barselsorlov og begge medarbejdere samme mængde betalt forældreorlov.


IUNO mener, at virksomheder må træffe et aktivt valg, indtil der foreligger klare regler på området. Virksomheden må vælge, om de ønsker et ligestille kønnene når det gælder betalt barsel, eller om de vil tilgodese de kvindelige medarbejdere med flere ugers betalt barsel af hensyn til graviditet og fødsel.


[Ligebehandlingsnævnets afgørelse i KEN .12nr. 9245 af 4. marts 2024]

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Bliv klogere på whistleblowerloven, herunder hvilke virksomheder, der har pligt til at etablere en whistleblowerordning.
Artikler, der kunne være relevante for dig
International arbejdskraft - klare anbefalinger
International arbejdskraft - klare anbefalinger
01/07/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Tidsregistrering - er I klar?
Tidsregistrering - er I klar?
19/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Kommune var for langsom
Kommune var for langsom
21/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret, Forsikring og erstatning
Skat og brug af udenlandsk arbejdskraft
Skat og brug af udenlandsk arbejdskraft
21/06/2024
Skatte- og afgiftsret, Ansættelses- og arbejdsret
Lige rettigheder til vikarer på overenskomst
Lige rettigheder til vikarer på overenskomst
20/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret, EU-ret
Nye regler for udenlandsk arbejdskraft vedtaget
Nye regler for udenlandsk arbejdskraft vedtaget
24/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted