Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Må skoler og institutioner tage billeder af dine børn uden dit samtykke?

JURA § info
26/08/2022
Må skoler og institutioner tage billeder af dine børn uden dit samtykke?
JURA § info logo
Ovenstående spørgsmål er blevet rettet til Datatilsynet af flere, hvorfor Datatilsynet nu kommer med en udtalelse om området.

Datatilsynet oplyser, at det som udgangspunkt ikke kræver et samtykke, hvis en skole ønsker at tage billeder af eleverne til saglige formål.


Datatilsynet udtaler
"Det er inden for rammerne af GDPR, at skolerne tager billeder af eleverne, hvis de har et sagligt formål. Det skal man som udgangspunkt forvente som forælder. Men det betyder ikke, at skolerne blindt kan tage billeder af alt muligt, gemme dem i årevis og og dele dem med hvem som helst," det udtaler Karina Kok Sanderhoff, kontorchef i Datatilsynet.


I forlængelse heraf kommer Datatilsynet dog med en række punker, som man bør overne:


  • Skolerne skal tage stilling til, om billederne i det hele taget er relevante at dele
  • Skolerne skal undgå billeder, der udstiller børnene (eller lærerne).
  • Medarbejderne skal bruges skolernes udstyr til at tage billeder, så der ikke ligger billeder af børnene på fx lærernes private telefoner.
  • Skolerne skal sørge for sætte nogle tidsfrister for sletning af billederne, som giver mening i forhold til formålet med billederne.
  • Hvis nogle forældre har noget imod et billede, bør skolen som udgangspunkt fjerne det, med mindre særlige grunde taler imod.


Karina Kok Sanderhoff, kontorchef i Datatilsynet, udtaler endvidere:

"Helt generelt opfordrer vi i Datatilsynet - uafhængigt af, hvad der følger af lovgivningen - til en dialog mellem skole, elever og forældre om brugen af billeder. GDPR udelukker hverken god stil eller almindelig pli,"


Datatilsynet har tidligere udarbejdet en "Tjekliste til til vuggestuer og børnehaver ved brug af billeder og video". Du finder tjeklisten her

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted