Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Lovforslag om registrering af reelle ejere vedtaget

Delacour
08/03/2016
Lovforslag om registrering af reelle ejere vedtaget
Den 1. marts 2016 blev lovforslag om registrering af reelle ejere vedtaget, hvilket indebærer, at selskaber for fremtiden vil have pligt til at registrere de reelle fysiske personer, som i sidste ende ejer selskabet.

I henhold til de nye regler, er selskabet forpligtet til at indhente oplysninger om selskabets reelle ejere, samt disses rettigheder i selskabet. Hvis ikke der er nogen reelle ejere, eller disse ikke kan identificeres, så skal direktionen optages som reelle ejere.

Ved selskabets reelle ejer forstår man: en fysisk person, der i sidste ende direkte eller indirekte ejer eller kontrollerer en tilstrækkelig del af ejerandelene eller stemmerettighederne, eller på anden måde udøver kontrol over selskabet. Derfor kan selskaber eller andre juridiske personer ikke være reelle ejere i henhold til de nye regler.

I henhold til bemærkningerne til det vedtagende lovforslag er det en indikation for, at en fysisk person, som direkte eller indirekte ejer eller kontrollerer mere end 25 pct. af kapitalandelene eller stemmerne i et selskab, eller som på anden måde udøver kontrol herover, vil være den reelle ejer af selskabet – men det vil altid være en konkret vurdering af, hvem der er den reelle ejer.

Oplysningerne skal hurtigst muligt, efter selskabet er blevet bekendt med at en person er blevet en reel ejer, registreres i Erhvervsstyrelsens it-system. Derudover skal selskabet opbevare oplysninger om dets reelle ejere i 5 år efter det reelle ejerskab er ophørt. Erhvervsstyrelsen er blevet bemyndiget til at fastsætte nærmere regler for, hvilke konkrete oplysninger, som skal registreres i it-systemet. I henhold til lovforslagets bemærkninger skal Erhvervsstyrelsen fastsætte, at oplysninger om reelle ejere, som minimum indeholder den reelle ejers fulde navn, nationalitet, bopæl og bopælsland, art og omfanget af den reelle ejers rettigheder og CPR-nummer, og hvis den reelle ejer ikke har et CPR-nummer, dokumentation, der sikrer en entydig identifikation af den pågældende, herunder fødselsdato.

Erhvervsstyrelsen skal endvidere fastsætte regler om offentliggørelse, hvor det forventes, at alle de ovennævnte oplysninger, bortset fra personfølsomme oplysninger som CPR-numre og lignende, vil være offentligt tilgængelig.

De nye regler er endnu ikke trådt i kraft, da lovgiver lader det være op til Erhvervs- og vækstministeriet at effektuere reglerne. Reglerne bliver formentlig sat i kraft, når de nødvendige it-løsninger er skabt. DELACOUR vil i forbindelse med at reglernes ikrafttræden orientere herom, og i denne forbindelse nærmere oplyse om de endelige krav som fastsættes af Erhvervsstyrelsen.

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artikler, der kunne være relevante for dig
Har I styr på jeres ejerforhold?
Har I styr på jeres ejerforhold?
11/03/2024
Selskabsret, Compliance
Nye og opdaterede regler om konkurskarantæne på vej
Nye og opdaterede regler om konkurskarantæne på vej
14/03/2024
Selskabsret, Insolvens og rekonstruktion
Ekspertudvalg: Risikerer danske fonde at miste fradragsret for almennyttige uddelinger?
Ekspertudvalg: Risikerer danske fonde at miste fradragsret for almennyttige uddelinger?
22/03/2024
Selskabsret, Skatte- og afgiftsret
Valg af selskabsform
Valg af selskabsform
12/04/2024
Selskabsret
Lovforslag om bæredygtighedsrapportering vedtaget: Implementerer CSRD i dansk ret
Lovforslag om bæredygtighedsrapportering vedtaget: Implementerer CSRD i dansk ret
14/05/2024
Compliance, Selskabsret, EU-ret
Vedtagelsen af L 107
Vedtagelsen af L 107
17/05/2024
Compliance, Finansiering og bankret, Selskabsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted