Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ledelsesansvar for bestyrelsesmedlemmer og generalsekretær for ubetalte regninger

Bech Bruun
29/01/2015
Ledelsesansvar for bestyrelsesmedlemmer og generalsekretær for ubetalte regninger
Det var uforsvarligt og ansvarspådragende, da bestyrelsesmedlemmer og generalsekretær holdt årsmøde på hotel, velvidende at regningen ikke kunne betales, og at snarlig konkurs var åbenbar.

Vestre Landsret har vurderet, at bestyrelsesmedlemmerne og generalsekretæren i en organisation havde handlet ansvarspådragende i forbindelse med afholdelse af et årsmøde, hvor regningerne for arrangementet ikke kunne betales. De blev derfor dømt til solidarisk at erstatte kravet fra det hotel, hvor årsmødet blev holdt.

Vidste at konkursen var på vej
Landsretten lagde ved sin afgørelse til grund, at det allerede i 2007 stod klart for bestyrelsen og generelsekretæren, at økonomien i organisationen var yderst dårlig.

Bestyrelsen havde en uge inden årsmødet opsagt alt personale og alle sine lejemål. Bestyrelsesmedlemmerne og generalsekretæren måtte derfor allerede inden årsmødet have vidst, at muligheden for at undgå konkurs var meget begrænset, og at fremtidige leverancer, herunder hotellets regninger for årsmødet, ikke kunne betales.

Den omstændighed, at årsmødet i sig selv ville give overskud, ændrede ikke på, at gennemførelsen var uforsvarlig og ansvarspådragende.

 

Sagen kort
En organisation, som havde til formål at fremme og udvikle omsorg og pleje inden for ældreområdet, gennemførte i juni 2008 et årsmøde på et hotel i Danmark. Organisationen gik tre måneder senere konkurs, og hotellet fik aldrig betaling for regningen.

Hotellet krævede herefter erstatning hos organisationens bestyrelsesmedlemmer og generalsekretær.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted