Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Kommanditselskaber (K/S) nu omfattet af Det Offentlige Ejerregister

Delacour
05/07/2016
Kommanditselskaber (K/S) nu omfattet af Det Offentlige Ejerregister
Reglerne om det offentlige ejerregister ændres med virkning fra 1. juli 2016, således at der fremadrettet også vil være krav om, at visse kommanditselskaber skal registrere deres ejer oplysninger i Det Offentlige Ejerregister.

Sidste år åbnede Det Offentlige Ejerregister op for registreringer af ejerandele i nye og eksisterende aktieselskaber (A/S), partnerselskaber (P/S) og anpartsselskaber (ApS), herunder iværksætterselskaber (IVS), hvilket medførte, at disse selskaber fik pligt til at registrere deres ejere i Det Offentlige Ejerregister, hvis ejerne ejede 5 % eller mere af selskabskapitalen eller stemmerettighederne i selskabet.

Fra og med 1. juli 2016 ændredes reglerne på området, således at der fremadrettet også er krav om, at visse kommanditselskaber (K/S) skal registrere oplysninger om deres ejere i Det Offentlige Ejerregister.

Hvilke kommanditselskaber er omfattede?

Registreringspligten omfatter alene de kommanditselskaber, der er registreringspligtige i henhold til lov om visse erhvervsdrivende virksomheder. Et kommanditselskab vil være registreringspligtigt efter loven, såfremt samtlige interessenterne henholdsvis komplementarerne i selskabet består af kapitalselskaber, herunder aktie- eller anpartsselskaber eller interessentskaber eller kommanditselskaber, hvori alle interessenterne henholdsvis komplementarerne er kapitalselskaber.

Dette medfører, at kommanditselskaber, hvor en eller flere af komplementarerne ikke er et kapitalselskab, men i stedet f.eks. en fysisk person, ikke vil være registreringspligtige, og vil dermed heller ikke være omfattet af kravet om registrering af selskabets ejere i Det Offentlige Ejerregister.

De registreringspligtige oplysninger

Der skal ske registrering i Ejerregistret af de ejere, som ejer 5 procent eller mere af selskabskapitalen eller stemmerettighederne i selskabet.

Såfremt ingen ejer mere end 5 procent af selskabskapitalen eller stemmerettighederne i selskabet, har selskabet dog også pligt til at registrere dette.

Oplysningerne i Ejerregistret skal opdateres, hvis grænserne for en ejers ejerskab på 5, 10, 15, 20, 25, 50, 90, 100 %, 1/3 og 2/3 af kapitalen eller stemmerettighederne passeres.

Registreringspligten er i øvrigt identisk med den der er gældende for de øvrige omfattede selskaber, herunder aktieselskaber, anpartsselskaber, Iværksætterselskaber og partnerselskaber. Læs mere herom her.

Ansvaret ligger hos ledelsen

Det er kommanditselskabets ledelse, der er ansvarlig for at registrere oplysningerne i Det Offentlige Ejerregister. Det er ligeledes ledelsen, der har ansvaret for at opdatere de registrerede oplysninger, såfremt der sker ændringer i disse.

Både de fysiske og juridiske ejere af selskabet, har dog pligt til at meddele deres ejerandele til virksomheden senest 2 uger efter ændringer.

Frist for registrering frem til den 1. oktober 2016.

Eksisterende kommanditselskaber har frist til at registrere deres ejerandele frem til den 1. oktober 2016.

Nystiftede kommanditselskaber skal derimod registrere deres ejere hurtigst muligt i Erhvervsstyrelsens it-system. Erhvervsstyrelsen oplyser, at kravet om registrering ”hurtigst muligt” medfører, at registreringen skal ske senest inden for et par dage efterstiftelsen eller ændringen af de registreringspligtige forhold.

På samme måde vil eksisterende kommanditselskaber efter den 1. oktober 2016, skulle registrere ændringer i deres registreringspligtige forhold hurtigst muligt.

Registrering skal ske via www.virk.dk, og DELACOUR bistår gerne med registrering og opdatering af oplysninger i Ejerregistret. Se vejledning til registrering via virk.dk her.

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artikler, der kunne være relevante for dig
Lovforslag om bæredygtighedsrapportering vedtaget: Implementerer CSRD i dansk ret
Lovforslag om bæredygtighedsrapportering vedtaget: Implementerer CSRD i dansk ret
14/05/2024
Compliance, Selskabsret, EU-ret
Vedtagelsen af L 107
Vedtagelsen af L 107
17/05/2024
Compliance, Finansiering og bankret, Selskabsret
Kan selskabet skadesløsholde ledelsen?
Kan selskabet skadesløsholde ledelsen?
23/05/2024
Selskabsret, Forsikring og erstatning
Ny lov vedtaget: Skærpede regler for registrering af ledelsesmedlemmer
Ny lov vedtaget: Skærpede regler for registrering af ledelsesmedlemmer
21/06/2024
Selskabsret
Ny regulering af demokratiske virksomheder
Ny regulering af demokratiske virksomheder
03/07/2024
Selskabsret, Øvrige
Bæredygtighedsrapportering – husk dialogen med medarbejderne!
Bæredygtighedsrapportering – husk dialogen med medarbejderne!
03/07/2024
Selskabsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted