Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Justerede anbefalinger for god fondsledelse offentliggjort

Kromann Reumert
23/06/2020
Justerede anbefalinger for god fondsledelse offentliggjort
Kromann Reumert logo
Komitéen for god Fondsledelse har netop offentliggjort justerede Anbefalinger for god Fondsledelse, der indeholder tilpasninger af de eksisterende anbefalinger og en helt ny anbefaling om fondenes kapitalforvaltning.


Anbefalingerne for god Fondsledelse blev introduceret i fondslovgivningen i forbindelse med lov om erhvervsdrivende fonde, der trådte i kraft den 1. januar 2015. Anbefalingerne er et supplement til lovgivningen på erhvervsfondsområdet og har til formål at anvise "best practice" for bestyrelsesarbejde i erhvervsdrivende fonde.

Efter § 60 i lov om erhvervsdrivende fonde skal bestyrelsen i en erhvervsdrivende fond således udarbejde en redegørelse for god fondsledelse, hvori bestyrelsen forholder sig til hver enkelt anbefaling i Anbefalingerne for god Fondsledelse. Der er ikke krav om, at fondsbestyrelsen skal efterleve de enkelte anbefalinger, men hvis en anbefaling ikke følges, skal bestyrelsen forklare, hvorfor fonden ikke følger den konkrete anbefaling, og hvordan fonden i stedet har indrettet sig.

Komitéen for god Fondsledelse har fulgt fondenes generelle udvikling og udfordringer, siden anbefalingerne trådte i kraft, og har nu vurderet, at der er behov for en justering af anbefalingerne. I foråret 2020 har Komitéen således gennemført en høringsrunde, hvor et udkast til justerede anbefalinger blev sendt i offentlig høring, og hvor Komitéen har gennemført dialogmøder med fonde og øvrige interessenter inden for fondsområdet.

De justerede Anbefalinger for god Fondsledelse, der nu er offentliggjort, er i det væsentligste i overensstemmelse med det udkast til nye anbefalinger, der blev sendt i offentlig høring den 2. marts 2020. Komitéen har dog tilrettet enkelte af anbefalingerne og kommentarerne hertil baseret på de bemærkninger, som Komitéen har modtaget i forbindelse med den offentlige høring.

De justerede anbefalinger indebærer flere mindre justeringer af de nuværende anbefalinger. Desuden er flere af kommentarerne til de enkelte anbefalinger blevet uddybet og konkretiseret. Det gælder særligt i relation til fondenes eksterne kommunikation, bestyrelsens stillingtagen til fondens overordnede strategi og uddelingspolitik, bestyrelsens sammensætning samt fastsættelse af vederlag og offentliggørelse heraf.

Derudover kommer der med de justerede Anbefalinger for god Fondsledelse en helt ny anbefaling, hvorefter fondsbestyrelsen løbende bør forholde sig til, om fondens kapitalforvaltning modsvarer fondens formål og behov på kort og lang sigt.

Bestyrelserne i de erhvervsdrivende fonde skal forholde sig til de justerede Anbefalinger for god Fondsledelse for første gang i forbindelse med aflæggelsen af årsrapporten for regnskabsår, der begynder den 1. januar 2020 eller senere; dvs. første gang i foråret 2021.

Læs de nye anbefalinger.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Nye og opdaterede regler om konkurskarantæne på vej
Nye og opdaterede regler om konkurskarantæne på vej
14/03/2024
Selskabsret, Insolvens og rekonstruktion
Ekspertudvalg: Risikerer danske fonde at miste fradragsret for almennyttige uddelinger?
Ekspertudvalg: Risikerer danske fonde at miste fradragsret for almennyttige uddelinger?
22/03/2024
Selskabsret, Skatte- og afgiftsret
Valg af selskabsform
Valg af selskabsform
12/04/2024
Selskabsret
Lovforslag om bæredygtighedsrapportering vedtaget: Implementerer CSRD i dansk ret
Lovforslag om bæredygtighedsrapportering vedtaget: Implementerer CSRD i dansk ret
14/05/2024
Compliance, Selskabsret, EU-ret
Vedtagelsen af L 107
Vedtagelsen af L 107
17/05/2024
Compliance, Finansiering og bankret, Selskabsret
Kan selskabet skadesløsholde ledelsen?
Kan selskabet skadesløsholde ledelsen?
23/05/2024
Selskabsret, Forsikring og erstatning
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted