Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

International opfølgning på hvidvasksituationen i Danmark

Bech Bruun
17/08/2017
International opfølgning på hvidvasksituationen i Danmark
Den internationale vagthund på hvidvaskområdet, FATF, har netop afgivet sin rapport om hvidvaskbekæmpelsens helbredstilstand i Danmark. Rapporten kommer, netop som Danmark med den nye hvidvasklov har implementeret de seneste internationale regler og anbefalinger på området.


Den meget korte udgave af FATFs konklusioner er, at Danmark har potentialet til at have et effektivt system til bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering, men at potentialet ikke realiseres i tilstrækkeligt omfang. FATF anslår, at op til 21 mia. kr. årligt kan blive hvidvasket i Danmark.

FATFs hovedkonklusioner kan læses her.

FATF fremsætter en række anbefalinger til forbedring af det danske hvidvaskberedskab. Anbefalingerne retter sig i første række mod et intensiveret myndighedssamarbejde.

Tilbage står, at en række typer af virksomheder efter hvidvaskloven er pålagt at fungere som gate-keepere for indsatsen mod hvidvask og terrorfinansiering. Det gælder ud over finansielle virksomheder advokater, revisorer, ejendomsmæglere og mange andre. FATFs anbefalinger omfatter tilvejebringelse af et strafniveau, som er øget i forhold til de stramninger, som er sket med den nye hvidvasklov.

Bech-Bruun bistår alle typer af virksomheder med at overholde også hvidvasklovgivningen. Bech-Bruun råder over de mest kompetente specialister inden for området og har et meget avanceret system til at gennemføre de tjek, som er nødvendige for at sikre, at virksomheder overholder deres pligter efter den nye hvidvadsklov – både for at undgå straf og for at understrege, at de tager deres samfundsmæssige ansvar alvorligt.

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted