Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Hvad sker der med dine EU-varemærker og -designs efter Brexit?

Focus Advokater
04/10/2017
Hvad sker der med dine EU-varemærker og -designs efter Brexit?
I EU er der etableret et nemt system til at registrere – og dermed beskytte - varemærker og designs. Med én ansøgning er det nemlig muligt at opnå registrering af et EU-varemærke og/eller -design, som nyder beskyttelse i samtlige EU-lande.

Ved optagelse af nye medlemslande udvides EU-registreringen til også at gælde i de nye lande – uden yderligere formaliteter og gebyrer.

Den omvendte situation – nemlig, hvordan de EU-registrerede varemærker og/eller -designs skal nyde beskyttelse i det land, som udtræder af EU - har indtil den britiske folkeafstemning i juni 2016 været et hypotetisk spørgsmål, som der ikke har været taget stilling til.

Eftersom Storbritanniens udtrædelse af EU nu er en realitet, er der behov for at tage stilling til spørgsmålet. EU-Kommissionen har derfor for nyligt offentliggjort et notat med potentielle løsningsforslag.

EU-Kommissionen foreslår, at EU-varemærker og -designs fortsat skal gælde i Storbritannien efter udtrædelsen, og at indehavernes administrative omkostningerne til videreførelsen af EU-varemærker og –designs til det britiske system minimeres.

Bliver forslaget en realitet, vil rettighedshavere undgå at skulle indgive en ny ansøgning om registrering af varemærker og/eller -designs i Storbritannien – og dermed spare tid og omkostninger.

Hos Focus Advokater følger vi forhandlingerne nøje, og vi vil løbende holde kunder og samarbejdspartnere orienteret om udviklingen. Har du imidlertid spørgsmål til vurderingen af dine rettigheder eller spørgsmål til Brexit, er du velkommen til at kontakte os.

 

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Focus Advokater logo
Odense
Englandsgade 25
5000 Odense C
63 14 20 20
mail@focus-advokater
Kolding
Toldbodgade 10, 4
6000 Kolding
Svendborg
Havnepladsen 3 A
5700 Svendborg
København
Amaliegade 40 B, 2
1256 København K
Hamborg
Grimm 8
D-20457 Hamburg
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted