Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Hvad betyder krigen i Ukraine for dine erhvervsforsikringer?

Bech Bruun
10/03/2022
Hvad betyder krigen i Ukraine for dine erhvervsforsikringer?
Bech Bruun logo
Krigen i Ukraine har foreløbigt medført militære angreb i Ukraine og cyberangreb ud over Ukraines geografiske grænser. Der er indført omfattende sanktioner over for Rusland, og mange virksomheder har indstillet deres aktiviteter i Rusland. Virksomheder skal være opmærksomme på, at tab som følge af krigshandlinger, sanktioner og cyberangreb ofte er undtaget fra forsikringsdækning.

Vi giver her et overblik over nogle umiddelbare forsikringmæssige konsekvenser for erhvervsforsikringer, som krigen i Ukraine foreløbigt har bragt med sig.


Tab som følge af krigshandlinger er ofte undtaget fra dækning

Erhvervsforsikringer undtager ofte tab som følge af krigshandlinger fra dækning. Krigsklausulerne undtager typisk tab eller skade, som direkte eller indirekte er en følge af krig, krigslignenede handlinger, neutralitetskrænkelser, borgerkrig, oprør eller borgerlige uroligheder og lignende. Virksomheder, der indtil videre har lidt tab, herunder eksempelvis mistede og misligholdte kontrakter, nedgang i omsætning mv., som konsekvens af krigen i Ukraine risikerer at stå uden forsikringsdækning for tabene.


Tab som følge af sanktioner er ofte undtaget fra dækning

De omfattende sanktioner  over for Rusland, og virksomhedernes indstilling af aktiviteter i Rusland , begrænser i sagens natur distributionen af varer og tjenesteydelser til og fra Rusland. Det kan medføre bl.a. store driftstab i distributionskæderne og erstatningsansvar for bl.a. manglende opfyldelse af kontrakter. Sådanne tab kan være undtaget fra forsikringsdækning grundet undtagelser om tab som følge af sanktioner.


Cyberangreb som en krigshandling?

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har den 24. februar 2022 opfordret alle danske myndigheder og samfundsvigtige virksomheder til at styrke deres cyberberedskab, hvilket har øget efterspørgslen på cyberforsikring. Det vil afhænge af den enkelte cyberforsikring, om forsikringen dækker cyberangreb i forbindelse med krig, eller om et cyberangreb vil blive betragtet som ”krigslignende handlinger”, der er undtaget for dækning.


Det er altid en konkret vurdering af betingelserne, der afgør, om et tab er dækket af forsikringen eller ej.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Skift af forsikringsselskab - Dét skal du være opmærksom på
Mange virksomheder eller privatpersoner oplever at skulle skifte forsikringsselskab, hvilket der kan være mange gode grunde til. I forbindelse med et skift af forsikringsselskab er der dog visse ting man skal holde sig for øje.
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted