Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Høj straf i første sag om svindel med kompensationspakker

TVC Advokatfirma
29/10/2020
234
Høj straf i første sag om svindel med kompensationspakker
TVC Advokatfirma logo
En virksomhedsindehaver, der forsøgte at få udbetalt kr. 427.500 i lønkompensation, som han ikke var berettiget til, er nu ved Østre Landsret blevet idømt fængsel i to år og tre måneder. Derudover fik han en bøde på kr. 1.275.000 KR.

Strafferammen for svindel med de økonomiske hjælpepakker, der blev indført som følge af Covid-19-epidemien, er forhøjet med op til det firedobbelte. Hvis en ansøgning om kompensation indeholder bevidst vildledende eller falske oplysninger, vil det kunne medføre op til seks års fængsel. I grove tilfælde er strafferammen 20 års fængsel.


Politiet efterforsker i øjeblikket et stort antal sager, der handler om uberettigede ansøgninger om kompensation. I den første sag, der er blevet indbragt for domstolene, har Østre Landsret nu afsagt dom.


I sagen havde en 29-årig mand, der er indehaver af et biludlejningsfirma, forsøgt at få udbetalt kr. 427.500 lønkompensation. I ansøgningen var det anført, at der var fem ansatte i virksomheden, hvilket ikke var rigtigt.


Østre Landsret idømte den 29-årige fængsel i to år og tre måneder. Anklagemyndigheden havde anmodet om fængsel i tre år. Det normale strafniveau i lignende sager er ca. seks til otte måneders fængsel. Der er altså omtrent tale om en tredobling af strafniveauet.


Udover fængselsstraffen skal den 29-årige også betale en bøde på kr. 1.275.000, hvilket vil sige ca. tre gange så meget, som han havde forsøgt at få udbetalt i lønkompensation.


Dommen indikerer således, at politiet, anklagemyndigheden og domstolene slår hårdt ned på denne form for økonomisk kriminalitet.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 30.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Høj straf i første sag om svindel med kompensationspakker
Høj straf i første sag om svindel med kompensationspakker
29/10/2020
Øvrige, Compliance, Strafferet
Et sponsorat til en badminton­klub anset for bestikkelse
Et sponsorat til en badminton­klub anset for bestikkelse
25/08/2020
Compliance, Strafferet, Offentlig ret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted