Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Har I husket at opdatere jeres insiderlister?

Kromann Reumert
23/08/2022
Har I husket at opdatere jeres insiderlister?
Kromann Reumert logo
EU-Kommissionen har udstedt en ny gennemførelsesforordning om formatet for insiderlister m.v. Der er formulartvang ved oprettelse af insiderlister, som skal føres ved brug af et bestemt skema. Finanstilsynet har i tidligere temaundersøgelser blandt andet påtalt, at insiderlister ikke blev ført ved brug af de påkrævede skemaer. Den nye gennemførelsesforordning indfører nogle få ændringer til skemaerne for insiderlisterne.

Børsnoterede selskaber (og deres eksterne rådgivere) har pligt til at føre insiderlister i henhold til markedsmisbrugsforordningens artikel 18. Der skal oprettes en insiderliste, hver gang selskabet konstaterer, at der foreligger intern viden, også hvor den interne viden offentliggøres hurtigst muligt, jf. MAR artikel 17, stk. 1. Selskaberne kan vælge at føre en permanent insiderliste, hvor de permanente insidere opføres, og som så ikke også skal opføres på de hændelsesbaserede insiderlister.


Insiderlisterne skal føres ved brug af EU-Kommissionens standardskema, der er optrykt som bilag til gennemførelsesforordningen. Den nye gennemførelsesforordning indeholder få ændringer til standardskemaet, herunder:


  • I feltet med angivelse af arbejdstelefonnumre er det præciseret, at der skal angives et direkte fastnettelefonnummer og et mobilnummer.
  • Feltet med angivelsen af insiderens fødselsdato er rykket et felt til højre, således at fødselsdatoen først skal angives efter angivelse af nationalt ID.
  • Ordet "Stilling" er ændret til "Hverv", hvilket dog ser ud til alene at være en oversættelsesmæssig præcisering, idet der ikke er ændret i den engelske udgave af forordningen.
  • I den permanente sektion af insiderlisten er feltet med angivelse af fuldstændig privatadresse og private telefonnumre byttet om, således at adressen angives før privat telefonnummer.


Tilgå den nye gennemførelsesforordning inklusiv de nye standardskemaer.


I 2019 offentliggjorde Finanstilsynet en rapport om temaundersøgelse om insiderlister, hvori tilsynet vurderede, at selskaberne ikke afsætter ressourcer nok til at opfylde kravet om insiderlister. Finanstilsynet tilkendegav også, at Tilsynet forventer, at selskaberne sætter større fokus på området og får afsat tilstrækkelige ressourcer til at leve op til reglerne. Et af områderne, som selskaberne ifølge rapporten skulle have særlig fokus på, er, at insiderlisterne skal udarbejdes ved brug af Kommissionens standardskemaer, og at alle felter udfyldes. Det er derfor vigtigt, at insiderlisterne føres i det korrekte format, og at alle felterne i skemaerne udfyldes.


Finanstilsynet har på hjemmesiden offentliggjort information om insiderlister, inklusiv standardskemaerne der skal bruges. Vi har været i kontakt med Finanstilsynet, der har oplyst, at Tilsynets hjemmeside vil blive tilrettet i forhold til de nye standardskemaer.


Særligt for SMV'er

SMV'er er underlagt lempeligere krav i forhold til udarbejdelsen af insiderlister. Den nye gennemførelsesforordning indeholder også ændringer til insiderlisterne for SMV'er, blandt andet indførelsen af tre standardskemaer, hvor der tidligere kun fandtes ét skema.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Nu kører ESG-toget
Nu kører ESG-toget
24/11/2023
Selskabsret, EU-ret, Finansiering og bankret
Lovforslag om revideret liste om ikke-samarbejdsvillige skattejurisdiktioner sendt i høring
Lovforslag om revideret liste om ikke-samarbejdsvillige skattejurisdiktioner sendt i høring
30/11/2023
Skatte- og afgiftsret, Selskabsret, EU-ret
Investorfradrag for private investorer: Investeringer i unoterede selskaber
Investorfradrag for private investorer: Investeringer i unoterede selskaber
28/11/2023
Skatte- og afgiftsret, Selskabsret
Husk fradrag for underskud ved afvikling af udenlandske aktiviteter
Husk fradrag for underskud ved afvikling af udenlandske aktiviteter
15/01/2024
Skatte- og afgiftsret, Selskabsret
Hvad er reglerne for udlodning af udbytte i kapitalselskaber?
Hvad er reglerne for udlodning af udbytte i kapitalselskaber?
19/01/2024
Selskabsret, Skatte- og afgiftsret
Nye aktieoptioner, gamle regler
Nye aktieoptioner, gamle regler
22/02/2024
Ansættelses- og arbejdsret, Selskabsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted