Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Forsikringsdistributionsdirektivet – er din virksomhed godt i gang?

Bech Bruun
19/06/2017
276
Forsikringsdistributionsdirektivet – er din virksomhed godt i gang?
Bech Bruun logo
Implementeringen af forsikringsdistributionsdirektivet (IDD) er med vedtagelsen af lovforslag L 156 begyndt, og reglerne fra IDD forventes at være endeligt implementeret i dansk ret per 1. januar 2018. Til overholdelse af de kommende regler fra IDD har Bech-Bruun udviklet et webbaseret analyseværktøj – IDD Compliance Lab.
Lovforslag L 156 blev vedtaget den 30. maj 2017, og det implementerer produkttilsynsregler med baggrund i MiFID II og IDD. Med vedtagelsen af lovforslaget bliver der i lov om finansiel virksomhed per 1. januar 2018 gennemført et overordnet krav om, at finansielle virksomheder, herunder forsikringsselskaber, skal indføre effektive procedurer for godkendelse af nye produkter og tjenesteydelser, for væsentlige ændringer i eksisterende produkter og tjenesteydelser samt for distribution af disse ud fra hensynet til kunden.

Vedtagelsen af L 156 bemyndiger Finanstilsynet til at fastsætte yderligere regler til udfyldelse af det overordnede krav. Finanstilsynet forventes at udmønte det overordnede krav i en ny bekendtgørelse om produktgodkendelsesprocedurer. Den nye bekendtgørelse vil navnlig indeholde produkttilsynsregler fra IDD og den kommende delegerede retsakt, som Kommissionen forventes at udstede i medfør af IDD.

Lovforslag L 156 som vedtaget kan læses her.

Udover reglerne om produkttilsyn indeholder IDD nye krav til forsikringsselskabers og for-sikringsformidleres kvalifikationer, generelle forretningsskik, aflønningsforhold, afgivelse af oplysninger til kunder, krydssalg/bundling mv. og detaljeret regulering af distribution af forsikringsbaserede investeringsprodukter. Læs mere om reglerne i IDD i vores tidligere nyhedsbrev her.

Implementeringen af de nye regler i IDD falder sammen med implementeringen af nye regler fra det nye hvidvaskdirektiv og MiFID II samt ikrafttrædelsen af persondataforordningen, hvilket i forvejen skaber betydelige udfordringer og byrder for danske finansielle virksomheder, der udvikler og distribuerer forsikringsprodukter.


Vi kan hjælpe

Vi følger implementeringen af IDD og kan rådgive om ændringerne i de danske regler, når de implementeres.

Vi har udviklet et webbaseret analyseværktøj til nem håndtering af den nye regulering i IDD - IDD Compliance Lab.  IDD Compliance Lab giver blandt andet adgang til oversigter og links til regulering samt Bech-Bruuns analyser af den kommende regulering i IDD. Vores IDD Compliance Lab giver dig et nemt og hurtigt overblik over relevante områder. IDD Compliance Lab er et praktisk og effektivt værktøj til projektstyring og compliance og kan også bruges til at identificere virksomhedens potentielle forretningsmuligheder og eventuelle udfordringer. IDD Compliance Lab opdateres løbende med nye regler, analyser og tiltag, og det kan skræddersys til jeres virksomheds behov og forretningsmodel.

Se et eksempel på analyse af IDD’s anvendelsesområde her.

Med IDD Compliance Lab medfølger en indledende workshop. Workshoppen giver mulighed for at drøfte din virksomheds strategiske muligheder og udfordringer i forbindelse med IDD, herunder hvordan vores IDD Compliance Lab kan bruges som redskab i forbindelse med at afdække behovet for ændringer i it-systemer, organisation, politikker, retningslinjer, forretningsgange, kontrakter og i markedsføring mv. som følge af de nye regler.

Hvis du vil vide mere om vores IDD Compliance Lab, og hvordan det kan hjælpe jer i im-plementeringen af  IDD, så kontakt os for et møde.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 30.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Genopfyldning af forsikringssum efter en skade. Hvem har pligten – og hvad er konsekvensen af at undlade det?
Genopfyldning af forsikringssum efter en skade. Hvem har pligten – og hvad er konsekvensen af at undlade det?
25/11/2020
Forsikring og erstatning, Fast ejendom og entreprise
Aflivning af mink - erstatningsfastsættelse
Aflivning af mink - erstatningsfastsættelse
17/11/2020
Forsikring og erstatning, Øvrige
Vestre Landsret frifinder advokat i ansvarssag
Vestre Landsret frifinder advokat i ansvarssag
16/11/2020
Forsikring og erstatning
Pensionsselskabet er ikke altid ansvarlig for fejl
Pensionsselskabet er ikke altid ansvarlig for fejl
13/11/2020
Forsikring og erstatning
Transportør havde ikke handlet groft uagtsomt ved transport af dyr champagne
Transportør havde ikke handlet groft uagtsomt ved transport af dyr champagne
04/11/2020
Transportret, Forsikring og erstatning
Kan man levere ved at vælte varerne af traileren?
Kan man levere ved at vælte varerne af traileren?
28/09/2020
Transportret, Forsikring og erstatning
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted