Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Finanstilsynet: Suspensioner og nedjusteringer som følge af COVID-19-krisen udgør intern viden

Bird & Bird
26/03/2020
Finanstilsynet: Suspensioner og nedjusteringer som følge af COVID-19-krisen udgør intern viden
Bird & Bird logo
Finanstilsynet har i en pressemeddelelse offentliggjort deres forventninger til udstedere, der på grund af COVID-19-krisen ikke længere har tiltro til, at de kan opnå deres udmeldte forventninger til åres resultat. Ifølge Finanstilsynet bør udstedere oplyse markedet hurtigst muligt efter, at de bliver opmærksomme på behovet for at suspendere eller nedjustere deres forventninger - også selvom endelige tal ikke foreligger.


COVID-19-krisen har ført til økonomisk usikkerhed, store udsving på de finansielle markeder og omsætningsnedgang for en lang række brancher. Dette medfører en risiko for, at en del udstedere vil have svært ved at nå deres forventede finansielle mål. Denne type oplysning udgør som hovedregel intern viden, meddeler Finanstilsynet, der herved giver udstederne et pejlemærke for, hvordan Finanstilsynet mener, at situationen skal håndteres.

 

Suspensioner og nedjusteringer forventes meddelt hurtigst muligt

Finanstilsynets oplyser, at de forventer, at udstederne meddeler suspensioner og nedjusteringer hurtigst muligt, efter de bliver klar over, at de ikke længere har tiltro til eller ikke længere kan opretholde en forventning, som de allerede har meldt ud til markedet. Dette gælder ifølge Finanstilsynet også før, at endelige tal foreligger.

Finanstilsynet understreger i den forbindelse, at det for udstedere kan blive nødvendigt at oplyse markedet ad flere omgange i takt med, at udstederne får større vished om COVID-19-krisens påvirkning på årets resultat. Derudover understreger Finanstilsynet, at alle estimater er forbundet med stor usikkerhed, hvorfor det nøje bør overvejes, hvordan nye estimater meldes ud til markedet.

Finanstilsynet kommer med et eksempel på, hvordan offentliggørelsen skal håndteres. Finanstilsynet foreslår, at udstederne offentliggør foreløbige meddelelser, hvor de klart angiver, at de suspenderer deres forventninger eller konkret forventer at nedjustere de finansielle mål, inkluderer en begrundelse for suspensionen eller justeringen, samt oplyser, at meddelelsen bliver suppleret med specifikke tal. Dette mener Finanstilsynet er i overensstemmelse med reglerne for hurtigst mulig offentliggørelse af intern viden.

Hertil understreger Finanstilsynet, at udstederne vil have en efterfølgende forpligtelse til at supplere de foreløbige meddelelser med endelige tal og – for suspensioners vedkommende – endelige vurderinger, når disse foreligger.

Det er Finanstilsynets vurdering, at det kan være vildledende at udsætte offentliggørelsen af en nedjustering til det tidspunkt, hvor endelige tal foreligger, uden at informere markedet hurtigst muligt, efter udstederen bliver klar over, at der skal ske en nedjustering.

Manglende offentliggørelse af intern viden, så snart denne foreligger, kan medføre bøder.

Link til Finansministeriets pressemeddelelse kan findes her.

Man kan desuden læse mere om intern viden i forbindelse med op- og nedjusteringer af finansielle forventninger i Finanstilsynets vejledning

Har du spørgsmål til de børs- og kapitalmarkedsretlige regler, der gælder i denne tid eller spørgsmål i øvrigt, kan du tage kontakt til Head of Bird & Bird i Danmark, Casper Moltke-Leth, advokat Ted Rosenbaum eller advokatfuldmægtig Filip Kaas.

Hvis du har andre spørgsmål om COVID-19 og den nuværende situation, så kan du med fordel kontakte Bird & Bird's gratis hotline, hvor juridiske specialister sidder klar til at hjælpe dig. Du kan se, hvem du skal kontakte ved at følge dette link.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Lovforslag om revideret liste om ikke-samarbejdsvillige skattejurisdiktioner sendt i høring
Lovforslag om revideret liste om ikke-samarbejdsvillige skattejurisdiktioner sendt i høring
30/11/2023
Skatte- og afgiftsret, Selskabsret, EU-ret
Husk fradrag for underskud ved afvikling af udenlandske aktiviteter
Husk fradrag for underskud ved afvikling af udenlandske aktiviteter
15/01/2024
Skatte- og afgiftsret, Selskabsret
Hvad er reglerne for udlodning af udbytte i kapitalselskaber?
Hvad er reglerne for udlodning af udbytte i kapitalselskaber?
19/01/2024
Selskabsret, Skatte- og afgiftsret
Nye aktieoptioner, gamle regler
Nye aktieoptioner, gamle regler
22/02/2024
Ansættelses- og arbejdsret, Selskabsret
Lovforslag om implementering af CSRD fremsat
Lovforslag om implementering af CSRD fremsat
26/02/2024
EU-ret, Selskabsret, Øvrige
EU-Parlamentet og Ministerrådet når til enighed om "Listing Act"
EU-Parlamentet og Ministerrådet når til enighed om "Listing Act"
28/02/2024
EU-ret, Finansiering og bankret, Selskabsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted