Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Få hjælp fra national rejsehold for offentlige grønne indkøb

Bird & Bird
27/11/2015
Få hjælp fra national rejsehold for offentlige grønne indkøb
Miljøstyrelsen lancerer et rejsehold, der skal hjælpe til med at gøre de offentlige indkøb endnu mere grønne. Bird & Bird bidrager blandt andet med juridisk og kommerciel rådgivning i forbindelse med inddragelse af miljøkrav i offentlige indkøb. Processen vil endvidere omfatte workshops, undervisning og netværksarrangementer.

Miljø- og Fødevareministeriet har sammen med Miljøstyrelsen nedsat et Rejsehold for grønne indkøb. Målet er at gøre det nemmere for kommuner og andre offentlige institutioner at købe grønt ind og samtidig sikre, at den offentlige efterspørgsel efter grønne leverandører og produkter bliver styrket. Derfor er hjælpen gratis, understreger Mikkel Stenbæk Hansen, funktionsleder i Miljøstyrelsen, der koordinerer rejseholdets indsats.


"Vi håber, at mange vil tage i mod tilbuddet. Jo flere der er med på den grønne indkøbsbølge, jo større er efterspørgslen efter grønne produkter og tjenesteydelser. Det gavner ikke kun miljøet og pengepungen men også danske virksomheder, der er gode til at udvikle grønne løsninger," siger Mikkel Stenbæk Hansen.


Søg fra i dag
Det offentlige har en enorm købekraft, som kan være med til at skubbe markedet i en grønnere retning. Frem til den 15. januar 2016 vil det være muligt at ansøge om besøg af Rejseholdet. Ud over generel rådgivning om værktøjer inden for grønne indkøb og totalomkostninger kan Rejseholdet hjælpe med grønne krav i konkrete udbud og nye arbejdsgange, politikker og metoder, der kan føre til grønnere indkøb.


Rejseholdet ledes af Dansk Standard i tæt samarbejde med Bird & Bird Advokatpartnerselskab og rådgivningsvirksomheden FORCE Technology. Dansk Standard glæder sig til at komme i arbejdstøjet:


"Danmarks nye udbudslov giver et nyt og bedre grundlag for at stille miljø- og energikrav i udbud. Det bliver muligt at medregne totalomkostninger, stille krav om miljømærker og indgå i innovative partnerskaber. Vi glæder os til at understøtte det offentlige i flere grønne indkøb og i at bruge de nye muligheder i udbudsloven," siger Jens Heiede, kommerciel direktør i Dansk Standard.


Bird & Birds rolle
Partner Peter Dann Jørgensen og advokat Maria Haugaard er de primære kontraktpersoner fra Bird & Bird. Deres tilgang til udbud er præget af mange års erfaring på området. Udover kompetent bistand til gennemførelsen af udbudsprocesser startende fra udbudsbekendtgørelsen til tildeling af kontrakt, har Peter og Maria i de senere år haft et stadig større fokus på at rådgive om og deltage i de processer og politiske samt praktiske beslutninger, der ligger forud for det egentlige udbud, herunder også gennem udpræget brug af markedsdialog med strategiske formål.


Rejseholdet tilbyder gennem de næste 1½ år to gratis forløb med workshops og rådgivning om grønne indkøb. Forløbene er målrettet offentlige myndigheder og offentlige virksomheder.

Den konkrete rådgivning om grønne indkøb vil tage afsæt i de konkrete behov, deltagerne har. Som inspiration har rejseholdet dog udarbejdet otte rådgivningspakker, som blandt andet vedrører miljøkrav i udbud, kontraktstyring og opfølgning, cirkulære indkøb, totalomkostninger, markedsdialog, udbud med forhandling og innovative partnerskaber.

Hvordan får man besøg af rejseholdet?
Gå ind på rejseholdets hjemmeside: www.rejseholdforgrønneindkøb.dk. Her kan du ansøge om at få besøg med gratis konsulentbistand. Tilmeldingsfristen er 15. januar 2016.

Rejseholdets rådgivningsforløb kører i to runder. Første runde foregår i Jylland og på Fyn fra februar til oktober 2016. Anden runde kører fra november 2016 til juni 2017 på Sjælland og Bornholm. Der er plads til 8 offentlige myndigheder/virksomheder i hver af de to runder.


 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Legal Counsel
Udbudsspecialist med erfaring inden for lægemidler
Kan du opbygge og vedligeholde en model for leverandør- og kontraktstyring hos Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI)? Så er du måske vores nye kontraktjurist!
Vi søger 4 kollegaer til juridisk afdeling i Sikkerhedsstyrelsen i Esbjerg
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Kan du påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige?
Kan man som privat tilbudsgiver påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige? Det kommer Anja Piening, specialist i udbudsret, nærmere ind på i ovenstående video.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted