Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Europæiske IP-rettigheder i Storbritannien efter Brexit

Horten
21/09/2017
Europæiske IP-rettigheder i Storbritannien efter Brexit
Horten logo
Storbritanniens udtræden af EU kommer til at skabe usikkerhed for både britiske og EU27-virksomheder i forhold til omfanget og beskyttelsen af immaterielle rettigheder i Storbritannien. Det er derfor af stor interesse og vigtighed at få klarlagt, hvilke konsekvenser Storbritanniens udtrædelse vil medføre, og hvordan de skal håndteres.I den forbindelse har Kommissionens "Taskforce on Article 50 negotiations with the United Kingdom" fremsat et positionspapir om reguleringen af immaterielle rettigheder i henholdsvis Storbritannien og EU27 efter udtrædelsestidspunktet. Følgende fem forslag er blevet fremsat af Kommissionen:

1. Indehaveren af en immateriel rettighed, der gælder i hele EU, og som er indrømmet før udtrædelsestidspunktet, skal efter udtrædelsestidspunktet betragtes som indehaveren af samme immaterielle rettighed i Storbritannien. Rettighedens omfang i Storbritannien skal være sammenlignelig med rettighedens omfang efter EU-lovgivning med forbehold for nødvendig national lovgivning.

2. Ansøgninger angående en immateriel rettighed, der skal være gældende i hele EU, som er sendt til godkendelse i EU før udtrædelsestidspunktet, og som stadig er under behandling på udtrædelsestidspunktet, skal reservere en plads i prioritetsordenen, når ansøgeren skal indsende en tilsvarende ansøgning angående den immaterielle rettighed i Storbritannien efter udtrædelsestidspunktet.

3. Efter udtrædelsesdatoen skal det stadig være muligt at opnå supplerende beskyttelsescertifikater eller forlængelse af varigheden af et supplerende beskyttelsescertifikat i Storbritannien, når ansøgeren i medfør af EU-lovgivningen har ansøgt om sådanne i Storbritannien før udtrædelsestidspunktet og ansøgningen stadig er under behandling på udtrædelsestidspunktet.

4. Fremstillere eller rettighedshavere af databaser, der er beskyttet i henhold til Artikel 7 i direktiv 96/9/EC i EU før udtrædelsestidspunktet, skal stadig have samme beskyttelse i EU27 og Storbritannien efter udtrædelsestidspunktet.

5. Rettigheder, der er knyttet til immaterielle rettigheder, som er blevet konsumeret i inden for EU territoriet før udtrædelsestidspunktet, forbliver konsumeret i både EU27-territoriet og Storbritanniens territorie efter udtrædelsestidspunktet. For eksempel i relation til konsumering af varemærkeretten når varen bliver bragt i omsætningen inden for EU af rettighedshaveren.

Disse principper er således hovedprincipperne, der foreslås at skulle gælde på området for immaterielle rettigheder efter Storbritanniens udtrædelse, og som skal danne grundlag for art. 50-forhandlingerne mellem EU27 og Storbritannien.

Især forslaget om, at IP-rettigheder, der i dag har enhedskarakter og dermed gælder i hele EU, fortsat skal gælde i Storbritannien efter udtrædelsen, er godt nyt for allerede eksisterende rettighedshavere.


 


 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Ny lov om ophavsret er trådt i kraft
Ny lov om ophavsret er trådt i kraft
09/06/2021
Immaterielret
Google v. Oracle afgjort: API "kopiering" er ikke en ophavsretskrænkelse
Google v. Oracle afgjort: API "kopiering" er ikke en ophavsretskrænkelse
22/04/2021
IT- og telekommunikation, Immaterielret
Ny praksis i EU for dokumentation for varemærkebrug
Ny praksis i EU for dokumentation for varemærkebrug
13/04/2021
Immaterielret
Hvad betyder Brexit for dine IP-rettigheder?
Hvad betyder Brexit for dine IP-rettigheder?
09/02/2021
Immaterielret
Er du i tvivl, om du har modtaget en falsk faktura?
Er du i tvivl, om du har modtaget en falsk faktura?
01/02/2021
Immaterielret, Øvrige
Hvad sker der med dine IP-rettigheder efter Brexit?
Hvad sker der med dine IP-rettigheder efter Brexit?
18/01/2021
Immaterielret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted