Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

EU-kommissionen vil have ændret de danske ferieregler

JURA § info
01/05/2015
EU-kommissionen vil have ændret de danske ferieregler
JURA § info logo


De nuværende danske ferie-regler, hvor man som lønmodtager ikke har ret til betalt ferie det første arbejdsår, skal muligvis laves om.

Ifølge EU-kommissionen strider de danske ferieregler nemlig mod gældende regler inden for EU.  I den sammenhæng har EU-kommissionen tilbage i september måned gjort opmærksom på at de danske regler bør laves om.

I forbindelse hermed har EU-kommissionen givet den danske stat to måneder til at komme med et udspil til en ændring af reglerne. Hvis EU-kommissionen fortsat vurderer at de danske regler ikke overholder de EU-retlige krav, vil EU-kommissionen kunne vælge at anlægge sag mod den danske stat ved EU-Domstolen.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) har overfor TV2 News udtalt følgende:

”Hvad der kommer ud af den sag her, kan jeg ikke svare begavet på endnu. Det er noget juristeri, vi først til skal bunds i”.

I den forbindelse har Henrik Dam Kristensen (S) bekræftet at Danmark har modtaget henvendelsen  fra EU-Kommissionen og han pt. afventer embedsmændenes vurdering af sagen.


 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted