Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

EU forlænger sanktionerne mod Rusland

Kromann Reumert
04/07/2016
EU forlænger sanktionerne mod Rusland
EU forlængede i dag (red. 1 juli) sanktionerne mod Rusland med 6 måneder frem til 31. januar 2017. Dette skete som følge af, at Rådet for Den Europæiske Union har vurderet, at Rusland forsat ikke lever op til forpligtelserne i Minsk-aftalerne. Disse aftaler blev indgået i februar 2015 og skulle bl.a. sikre våbenhvile, tilbagetrækning af udenlandske styrker og retablering af et socioøkonomisk system i Østukraine.

De oprindelige sanktioner mod Rusland blev indført den 31. juli 2014, som følge af Ruslands annektering af Krim og Sevastopol. Ruslands destabiliserende handlinger i relation til situationen i Østukraine førte til, at sanktionerne blev udvidet og linket til gennemførelsen af Minsk-aftalerne.

EU-sanktionerne omfatter bl.a. økonomiske sanktioner mod finans-, energi- og forsvarsindustrisektorerne i Rusland, herunder målrettede sanktioner mod fem statsejede russiske banker, tre russiske energiselskaber og tre forsvarsselskaber. Derudover omfatter sanktionerne forbud mod import og eksport af våben samt dual-use-produkter til militært brug eller militære slutbrugere, ligesom der også er eksportforbud mod visse følsomme teknologier og services i relation til olieindustrien. Der gælder et særligt strengt sanktionsregime i relation til investeringer og samhandel til og fra Krim og Sevastopol. Endvidere er 146 fysiske personer og 37 juridiske enheder i Rusland omfattet af indrejseforbud og indefrysning af aktiver.

Se Rådets pressemeddelelse.


Ruslands sanktioner mod vesten


Rusland har ligeledes forlænget de russiske sanktioner mod vestlige fødevarer. Ruslands præsident, Vladimir Putin, underskrev den 29. juni et dekret, der forlænger de russiske sanktioner frem til den 31. december 2017. De russiske sanktioner omfatter bl.a. et importforbud mod europæisk svinekød, hvilket har haft en væsentlig økonomisk betydning for danske svineproducenter og slagterier.


Overtrædelse af reglerne


Hvis en dansk virksomhed eller person overtræder EU's sanktioner, kan denne straffes med bøde eller fængsel i medfør af straffelovens § 110c.

Overtrædelse af amerikanske sanktioner kan bl.a. medføre signifikante civile bøder pålagt af Office of Foreign Assets Control, strafferetlige konsekvenser i form af fængsel og signifikante bøder i tillæg til en civil bøde, markedsfortrængning fra USA/"black listing" samt konfiskation af et eventuelt udbytte.

Kromann Reumerts specialegruppe

Kromann Reumerts specialegruppe inden for internationale eksport- og handelssanktioner følger udviklingen tæt, og holder dig løbende orienteret om seneste nyt.

Er din virksomhed interesseret i at påbegynde eller (gen)optage forretninger i sanktionerede lande, står Kromann Reumert til rådighed som sparringspartner og rådgiver i forhold til de gældende eksportregler og sanktioner.

Vi hjælper også med udarbejdelse af særlige eksportklausuler i handelsaftaler, kontraktgennemgang, eksportansøgninger, eksportdokumenter, kontrol af samhandelspartnere samt håndtering af potentielle overtrædelser i forbindelse med eksport til et sanktioneret land eller med tilladelsespligtige produkter/ydelser.

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted