Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Energimærke for gennemgribende moderniseret lejemål var opfyldt

Bech Bruun
07/04/2022
Energimærke for gennemgribende moderniseret lejemål var opfyldt
Bech Bruun logo
Det var tilstrækkelig godtgjort, at en ejendom, trods manglende gyldigt energimærke, havde den fornødne indplacering på energimærkeskalaen til at opfylde kriterierne for, at lejemålet kunne udlejes ud efter reglerne om gennemgribende moderniserede lejemål.

Den 6. november 2014 indgik udlejer og lejer en lejeaftale om et boliglejemål, som trådte i kraft den 18. december 2014.


Ejendommen havde i perioden frem til den 21. september 2014 et gyldigt energimærke med den dagældende kategorisering C2.


Udlejer havde forud herfor den 14. august 2014 anmodet en energikonsulent om at udarbejde et nyt energimærke, da energimærket stod til at udløbe.


Energimærket forelå den 15. januar 2015, hvor ejendommen opnåede energimærke D, som på det tidspunkt var tilstrækkelig til at kunne udleje ud efter reglerne om gennemgribende moderniserede lejemål.


Ejendommen havde dermed ikke et energimærke i perioden fra den 21. september 2014 til 15. januar 2015 og dermed ikke et gyldigt energimærke på udlejningstidspunktet.


Efter bevisførelsen fandt landsretten at energimærke C2, som er en kategorisering fra en gammel skala, svarer til energimærke D efter den nugældende skala, som også var gældende på udlejningstidspunktet.


Landsretten fandt videre, at det med den fornødne sikkerhed kunne lægges til grund, at ejendommen i november/december 2014 opfyldte de energimæssige krav til udstedelse af energimærke D.


Dernæst fandt landsretten, at formålet med boligreguleringslovens § 5, stk. 4, om energikrav var at undgå en adgang for udlejer til en attraktiv lejefastsættelse i ejendomme, hvor energiforbruget ikke var nedbragt til et forsvarligt niveau. Henset til formålet med bestemmelsen og bestemmelsens ordlyd samt det forhold, at der alene var en ganske kort periode mellem de to energimærker og energimærket var under udarbejdelse på udlejningstidspunktet, fandt landsretten, at der ikke med sikkerhed kunne stilles et absolut krav om, at energimærkerapporten var udstedt.


Udlejer fik derfor medhold i, at lejen for lejemålet skulle fastsættes efter boligreguleringslovens § 5, stk. 2.


Dommen er optrykt i T:BB 2022.94 Ø.


Lejer har ansøgt Procesbevillingsnævnet om tredjeinstansbevilling.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted