Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Det betyder den nye ejendomsmæglerlov for sælger og køber

JURA § info
09/01/2015
Det betyder den nye ejendomsmæglerlov for sælger og køber
JURA § info logo
Den 1. januar 2015 trådte den ejendomsmæglerlov i kraft. Meningen har været at gøre det nemmere og mere gennemskueligt at handle bolig.

Den nye lovgivning skal sikre bedre gennemsigtighed, effektivitet, sikkerhed og tryghed for forbrugerne i forbindelse med ejendomshandel. Det skriver Erhvervsstyrelsen på deres hjemme. De anfører bl.a. følgende:

Ændringer for sælger
For sælger betyder de nye regler bl.a., at der bliver frie muligheder for at lave individuelle aftaler om ejendomsmæglerens salær. Med de nye regler fremgår det også tydeligere, at ejedomsmægler skal varetage sælgers interesse gennem hele handelsforløbet. Det bliver desuden nemmere at indgå og forlænge formidlingsaftaler med ejendomsmæglerne, og fremover vil der altid blive udpeget en ansvarlig ejendomsmægler i en handel.

Ændringer for køber
For køber betyder ændringerne bl.a., at de i højere grad præsenteres for de oplysninger, der er af central betydning for bolighandlen. Der er ikke længere krav om, at brutto- og nettoudgifterne skal fremgå af salgsopstillinger og annoncer. I stedet skal mægler give oplysninger om ejendommens kontantpris og ejerudgifter, som er de faste udgifter forbundet med at eje ejendommen, herunder ejendomsskatter, forsikring, renovation, evt. fællesudgifter mv. Det giver forbrugeren et mere retvisende billede af, hvad en ejendom reelt koster.

Ejendomsmægleren må heller ikke længere formidle lån til finansiering af køb af fast ejendom. Denne regel indføres, for at undgå, at ejendomsmægleren får en rådgivende rolle over for køber. Ejendomsmægleren skal dog loyalt oplyse køber om alle relevante forhold ved ejendommen, og ejendomsmægleren må stadig henvise forbrugeren til samarbejdspartnere inden for både banker og realkreditinstitutter.

Nyt for ejendomsmæglerne
Den nye ejendomsmæglerlov betyder naturligvis også ændringer for ejendomsmæglerne og virksomhederne. Ejendomsmæglerne vil generelt være pålagt færre administrative byrder, fordi en række krav til oplysning ophæves, og så vil de bl.a. have bedre muligheder for at lave nye koncepter med ophævelsen af nogle krav til vederlag og formidlingsaftaler.

Læs mere på erhvervsstyrelsens hjemmeside her

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted