Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Den franske data­beskyttelses­myndighed udsteder bøde til lille translatør­firma

Kromann Reumert
27/08/2019
428
Den franske data­beskyttelses­myndighed udsteder bøde til lille translatør­firma
Kromann Reumert logo
En mindre fransk translatørvirksomhed med blot ni ansatte er den 18. juni 2019 blevet idømt en bøde på EUR 20.000 af det franske datatilsyn for vedvarende videoovervågning af medarbejderne. I denne nyhed kan du blive klogere på afgørelsen og dens betydning.


Kort om sagen


De ansatte havde i perioden 2013-2017 indgivet klager over den omfattende og vedvarende videoovervågning. På baggrund af klagerne valgte den franske tilsynsmyndighed, Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés ("CNIL"), at foretage en inspektion af virksomheden.

I forbindelse med inspektionen fandt CNIL, at virksomheden havde opsat et overvågningskamera, som uafbrudt optog samtlige medarbejderes aktiviteter ved deres arbejdsstationer. Virksomheden havde desuden ikke i tilstrækkeligt omfang informeret medarbejderne om videoovervågningen.

CNIL havde allerede i juli 2018 påbudt virksomheden dels at sikre, at medarbejderne ikke blev vedvarende videoovervåget, dels at give medarbejderne de fornødne oplysninger i forbindelse med videoovervågningen. Ved en efterfølgende inspektion fandt CNIL dog, at virksomheden ikke havde imødekommet kravene.

Ved fastsættelsen af bødeniveauet lagde CNIL blandt andet vægt på, at virksomheden ikke havde imødekommet kravene fra CNIL inden for den meddelte frist. CNIL lagde desuden vægt på virksomhedens størrelse og økonomiske situation, herunder at virksomhedens regnskab for 2017 viste et underskud. CNIL fandt derfor, at en bøde på EUR 20,000 var både rimelig og tilstrækkelig afskrækkende.

Udover bøden blev virksomheden også påbudt at flytte overvågningskameraet samt at informere medarbejderne om overvågningen.


Hvad viser afgørelsen?


Afgørelsen fra den franske tilsynsmyndighed ‒ og de seneste afgørelser fra de øvrige medlemsstaters tilsynsmyndighed ‒ er udtryk for, at tilsynsmyndighederne har fokus på, at sanktionerne skal være rimelige i forhold til overtrædelserne, men også at sanktionerne skal være effektive og have en afskrækkende virkning. Afgørelsen viser endvidere, at en manglende imødekommenhed af tilsynsmyndighedernes krav kan få indflydelse på bødestørrelsen.

Læs afgørelsen fra CNIL (på fransk)
Læs mere om sagen på denne blog  

 

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 44.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted