Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning

Kromann Reumert
05/08/2020
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
Kromann Reumert logo
I kølvandet af et tilsynsbesøg har Datatilsynet politianmeldt en hotelkæde og indstillet virksomheden til en bøde på 1,1 mio. kr. for ikke at have levet op til databeskyttelsesforordningens krav om sletning.



Sagen udspringer af et tilsynsbesøg, hvor Datatilsynet gennemgik en række systemer for at undersøge, om virksomheden havde tilstrækkelige procedurer til at sikre, at der ikke blev opbevaret personoplysninger i længere tid end nødvendigt i forhold til formålene med behandlingen.

I den forbindelse konstaterede Datatilsynet, at virksomheden ikke havde overholdt sine egne fastsatte slettefrister i et bookingsystem, og at ca. 500.000 kundeprofiler burde have været slettet.

Derfor valgte Datatilsynet at indstille virksomheden til en bøde på 1,1 mio. kr. for ikke at leve op til databeskyttelsesforordningens krav om sletning (artikel 5, stk. 1, litra e – princippet om opbevaringsbegrænsning).

Det er den syvende bøde Datatilsynet har indstillet til siden den 25. maj 2018, hvor databeskyttelsesforordningen fandt anvendelse. Datatilsynet har også tidligere politianmeldt og indstillet to andre private virksomheder til bøder på henholdsvis 1,5 mio. kr. og 1,2 mio. kr. for at overtræde samme princip om opbevaringsbegrænsning.

Læs Datatilsynets nyhed om afgørelsen.
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
04/03/2021
Persondata
Ny vejledning: Sådan skal GDPR-bøder udmåles
Ny vejledning: Sådan skal GDPR-bøder udmåles
04/03/2021
Persondata
Nu bliver det et krav at registrere sine overvågnings­kameraer
Nu bliver det et krav at registrere sine overvågnings­kameraer
04/03/2021
Persondata, Compliance, Øvrige
Storbritannien på vej mod status som sikkert tredjeland
Storbritannien på vej mod status som sikkert tredjeland
26/02/2021
Persondata
Ny forpligtelse for flyselskaber til at indsamle og videregive passageroplysninger
Ny forpligtelse for flyselskaber til at indsamle og videregive passageroplysninger
25/02/2021
Transportret, Øvrige, Persondata
EU-UK tilstrækkeligheds­afgørelser er på vej
EU-UK tilstrækkeligheds­afgørelser er på vej
24/02/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted