Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning

Kromann Reumert
05/08/2020
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
Kromann Reumert logo
I kølvandet af et tilsynsbesøg har Datatilsynet politianmeldt en hotelkæde og indstillet virksomheden til en bøde på 1,1 mio. kr. for ikke at have levet op til databeskyttelsesforordningens krav om sletning.



Sagen udspringer af et tilsynsbesøg, hvor Datatilsynet gennemgik en række systemer for at undersøge, om virksomheden havde tilstrækkelige procedurer til at sikre, at der ikke blev opbevaret personoplysninger i længere tid end nødvendigt i forhold til formålene med behandlingen.

I den forbindelse konstaterede Datatilsynet, at virksomheden ikke havde overholdt sine egne fastsatte slettefrister i et bookingsystem, og at ca. 500.000 kundeprofiler burde have været slettet.

Derfor valgte Datatilsynet at indstille virksomheden til en bøde på 1,1 mio. kr. for ikke at leve op til databeskyttelsesforordningens krav om sletning (artikel 5, stk. 1, litra e – princippet om opbevaringsbegrænsning).

Det er den syvende bøde Datatilsynet har indstillet til siden den 25. maj 2018, hvor databeskyttelsesforordningen fandt anvendelse. Datatilsynet har også tidligere politianmeldt og indstillet to andre private virksomheder til bøder på henholdsvis 1,5 mio. kr. og 1,2 mio. kr. for at overtræde samme princip om opbevaringsbegrænsning.

Læs Datatilsynets nyhed om afgørelsen.
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Markedsføringssamtykke - det skal du være opmærksom på
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
09/06/2021
Persondata
Det norske datatilsyn varsler bøde på 25 millioner NOK
Det norske datatilsyn varsler bøde på 25 millioner NOK
26/05/2021
Persondata
Nye EU-regler om kunstig intelligens
Nye EU-regler om kunstig intelligens
26/05/2021
IT- og telekommunikation, Persondata, Øvrige
Datatilsynet opdaterer vejledning om samtykke
Datatilsynet opdaterer vejledning om samtykke
26/05/2021
Persondata
Principiel byretsdom: Persondata­krænkelser kan udløse erstatning for ikke-økonomisk skade
Principiel byretsdom: Persondata­krænkelser kan udløse erstatning for ikke-økonomisk skade
18/05/2021
Persondata
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
12/05/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted