Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Anmeldelser om svindel med hjælpepakker overstiger 200 mio. kr.

TVC Advokatfirma
09/12/2021
Anmeldelser om svindel med hjælpepakker overstiger 200 mio. kr.
Anklagemyndigheden oplyser, at SØIK i løbet af det seneste år har modtaget et stort antal anmeldelser om svindel med hjælpepakker.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, bedre kendt som SØIK eller bagmandspolitiet, har den 6. december 2021 offentliggjort et opdateret faktaark, der indeholder nærmere oplysninger om modtagne anmeldelser vedrørende svindel med de forskellige hjælpepakker, der blev indført som følge af Covid-19 epidemien.


Det fremgår af arket, at SØIK siden den 5. december 2020 har modtaget 411 anmeldelser. Heraf er langt hovedparten modtaget fra Erhvervsstyrelsen, der alene har indgivet 370 anmeldelser.


Anmeldelser om mulig svindel

Hovedparten af anmeldelserne vedrører mulig svindel med ordningen om lønkompensation. Således vedrører hele 318 af anmeldelserne denne ordning. Den næststørste gruppe af sager vedrører ordningen for selvstændigt erhvervsdrivende. Der er således 68 anmeldelser, der vedrører denne ordning. Derudover kan nævnes, at 43 anmeldelser omhandler kompensationsordningen for faste omkostninger.


Det bemærkes, at anmeldelserne kan omfatte flere hjælpepakker.


De 411 anmeldelser vedrører et samlet beløb på næsten 203 mio. kr. Som følge af anmeldelserne er der foretaget beslaglæggelser af ca. 28 mio. kr.


Har du modtaget en anmeldelse?

Hos TVC Advokatfirma yder vi forsvarerbistand i en række sager, hvor virksomhedsejere eller andre er blevet sigtet for svindel med hjælpepakker, eller har fået beslaglagt deres kontoindestående.


Har du modtaget en anmeldelse, så kontakt os gerne for en uforpligtende dialog om dine muligheder.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Har du styr på din eksportkontrol, når du eksporterer varer til udlandet?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Har du styr på din eksportkontrol, når du eksporterer varer til udlandet?
Eksporterer din virksomhed varer til udlandet? Så er den formentligt underlagt reglerne om eksportkontrol. Annelise Lykke Schmidt, specialist i Trade Compliance, kommer i ovenstående video nærmere ind på reglerne relateret til eksportkontrol.
Hvad betyder de nye boligskatteregler for dit boligkøb? Skal du købe eller vente?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Hvad betyder de nye boligskatteregler for dit boligkøb? Skal du købe eller vente?
Der kan særligt være en fordel ved at handle ejendomme inden den 1. januar 2024. Det kommer vi bl.a. nærmere ind på i denne episode.
Artikler, der kunne være relevante for dig
De danske NIS2- og CER-love træder i kraft 1. januar 2025
De danske NIS2- og CER-love træder i kraft 1. januar 2025
02/04/2024
Compliance, Energi og forsyning, Transportret
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
08/04/2024
Persondata, Compliance, Øvrige
ESG-rapportering
ESG-rapportering
12/04/2024
Finansiering og bankret, Compliance, EU-ret
Den europæiske mediefrihedslov – en ny beskyttelse af pressefrihed og journalister i EU
Den europæiske mediefrihedslov – en ny beskyttelse af pressefrihed og journalister i EU
09/04/2024
EU-ret, Øvrige, Medieret
Flere ansatte indberetter om virksomhedens interne forhold til Den Nationale Whistleblowerordning
Flere ansatte indberetter om virksomhedens interne forhold til Den Nationale Whistleblowerordning
11/04/2024
Compliance, Ansættelses- og arbejdsret
Refusion via rejsebureau
Refusion via rejsebureau
11/04/2024
Øvrige, Transportret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted