Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Anmeldelser om svindel med hjælpepakker overstiger 200 mio. kr.

TVC Advokatfirma
09/12/2021
Anmeldelser om svindel med hjælpepakker overstiger 200 mio. kr.
Anklagemyndigheden oplyser, at SØIK i løbet af det seneste år har modtaget et stort antal anmeldelser om svindel med hjælpepakker.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, bedre kendt som SØIK eller bagmandspolitiet, har den 6. december 2021 offentliggjort et opdateret faktaark, der indeholder nærmere oplysninger om modtagne anmeldelser vedrørende svindel med de forskellige hjælpepakker, der blev indført som følge af Covid-19 epidemien.


Det fremgår af arket, at SØIK siden den 5. december 2020 har modtaget 411 anmeldelser. Heraf er langt hovedparten modtaget fra Erhvervsstyrelsen, der alene har indgivet 370 anmeldelser.


Anmeldelser om mulig svindel

Hovedparten af anmeldelserne vedrører mulig svindel med ordningen om lønkompensation. Således vedrører hele 318 af anmeldelserne denne ordning. Den næststørste gruppe af sager vedrører ordningen for selvstændigt erhvervsdrivende. Der er således 68 anmeldelser, der vedrører denne ordning. Derudover kan nævnes, at 43 anmeldelser omhandler kompensationsordningen for faste omkostninger.


Det bemærkes, at anmeldelserne kan omfatte flere hjælpepakker.


De 411 anmeldelser vedrører et samlet beløb på næsten 203 mio. kr. Som følge af anmeldelserne er der foretaget beslaglæggelser af ca. 28 mio. kr.


Har du modtaget en anmeldelse?

Hos TVC Advokatfirma yder vi forsvarerbistand i en række sager, hvor virksomhedsejere eller andre er blevet sigtet for svindel med hjælpepakker, eller har fået beslaglagt deres kontoindestående.


Har du modtaget en anmeldelse, så kontakt os gerne for en uforpligtende dialog om dine muligheder.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Har du styr på din eksportkontrol, når du eksporterer varer til udlandet?
Eksporterer din virksomhed varer til udlandet? Så er den formentligt underlagt reglerne om eksportkontrol. Annelise Lykke Schmidt, specialist i Trade Compliance, kommer i ovenstående video nærmere ind på reglerne relateret til eksportkontrol.
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted