Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Øjvind Hulgaard
Juridisk specialist

Øjvind Hulgaard

Advokat & Partner
Hulgaard Advokater
8000 Aarhus C
Kontakt via e-mail
Kontakt via telefon
Verificeret af Jurainfo Øjvind er en af Jurainfos nøje udvalgte og verificerede juridiske specialister. Det betyder, at du kan være sikker på at få kompetent juridisk vejledning, da Øjvind har fuldført et gennemgående baggrundstjek foretaget af Jurainfo.
Øjvind arbejder med generel erhvervsrådgivning med særligt fokus på familieejede virksomheder og deres generationsskifte. Det indebærer både løbende rådgivning og sparring vedrørende daglig drift og sagsbehandling, f.eks. i forbindelse med opkøb og salg af virksomheder.
Baggrund

Øjvind har gennem mere end 25 år arbejdet med erhvervslivets juridiske forhold. Øjvind er uddannet cand. jur. fra Aarhus Universitet i 1990 og er specialiseret inden for M&A og kontraktret. Øjvind startede kort efter at han fik advokatbestalling eget advokatfirma i 1995 med base i Kolding og Warszawa. Siden hen er der også åbnet kontorer i Aarhus og i Ballerup. I 2019 var Øjvind medstifter af HulgaardNeve Tax, der yder skatterådgivning til erhvervsvirksomheder og i forbindelse med generationsskifter.


Erfaring

M&A

Øjvind er specialiseret i køb og salg af virksomheder, og er vant til at arbejde med alle de mange forskellige typer aftaler, der kan være relevante i forbindelse med sådanne transaktioner, hvad enten der er tale om en ventureinvestering i en startup eller en kapitalfonds erhvervelse af en veletableret virksomhed.

Øjvinds involvering kan ske tidligt som led i planlægningen af et salg, og senere forhandling af pris og vilkår, gennemførelse af due diligence, oprettelse af datarum mv. Udover forhandling og udarbejdelse af aktieoverdragelsesaftale eller aktivoverdragelsesaftale (Share Purchase Agreement – SPA eller Business Transfer Agreement – BTA), vil der ofte også skulle udarbejdes en række øvrige dokumenter, som f.eks. closing memorandum, generelforsamlingsprotokollat mv.

  

Der kan også være tale om en overdragelse inden for familien i forbindelse med et generationsskifte eller en overdragelse af en aktiepost til en eller flere medarbejdere, herunder management buy out og management buy in. 


Som bestyrelsesmedlem i en lang række virksomheder – både store og små - og i nogle tilfælde også som medejer, har Øjvind en unik forretningsforståelse, som Øjvind bruger til at sætte sig ind i den enkelte kundes behov. Det betyder, at købs-/salgsprocessen søges tilrettelagt og gennemføres så effektivt som muligt, samtidig med at aftalerne – så vidt muligt – holdes enkle.


Kontrakter

Øjvind arbejder udelukkende med den konstruktive erhvervsrådgivning, hvilket primært omfatter udarbejdelse af aftaler og løbende rådgivning i den forbindelse. Som betroet rådgiver i forhold til en lang række virksomheder sætter Øjvind en dyd i at lære virksomhederne godt at kende, da det er en forudsætning for at kunne give den mest optimale rådgivning.


Kontraktretten omfatter en bred vifte af aftaler, lige fra f.eks. standard salgs- og leveringsbetingelser, købs-/salgskontrakter, ejeraftaler, leasingaftaler m. fl. til mere specielle aftaler tilpasset den enkelte situation. 


En god aftale er kendetegnet ved at være afbalanceret og skrevet i et forståeligt sprog og afbalanceret. Det skal være tydeligt, hvilke rettigheder og forpligtelser aftalens parter har.  


Som bestyrelsesmedlem i en lang række virksomheder – både store og små - og i nogle tilfælde også som medejer, har Øjvind en unik forretningsforståelse, som Øjvind bruger til at sætte sig ind i den enkelte kundes behov. Det betyder, at virksomhedens aftaler kan holdes enkle og målrettes kundens primære behov.


CV

2019 -         Stifter og medejer af HulgaardNeve Tax

1995 -         Stifter og medejer af Hulgaard Advokater, Kolding, Aarhus og Ballerup

1993           Advokatbestalling

1990           Cand. Jur.


Tillidshverv

Øjvind har været medlem af bestyrelsen i Danske Advokater i perioden 2008 – 2012 (næstformand) og igen i 2014 – 2018.


Undervisning

Øjvind har i forskellige perioder været underviser og eksaminator på Advokatsamfundets advokatuddannelse.

Tidligere opgaver og referencer

Kontrakter

Øjvind har gennem en længere årrække rådgivet virksomheder vedrørende alle typer af kontrakter, særligt inden for køb og salg. 

Øjvind har bl.a. været rådgiver på følgende opgaver:

  • Udarbejdelse af salgs- og leveringsbetingelser, samt indkøbsbetingelser og undervisning af virksomhedens sælgere og indkøbere i den forbindelse. 
  • Rådgivning om alle juridiske forhold, som er relevante for en opstartsvirksomhed, inkl. aftaler med investorer, ansættelseskontrakter, salgs- og leveringsbetingelser, licensaftaler m.v.
  • Løbende rådgivning og deltagelse i forhandlinger, særligt vedrørende rammekontrakter med store internationale vindmølleproducenter
  • Udarbejdelse af forskellige kontrakter i forbindelse med nye forretningsområder, herunder kundekontrakter vedrørende levering af kombineret IT- og logistik løsning inden for modebranchen. 
  • Udvalgte og for virksomheden meget væsentlige kontrakter, herunder kontrakt med norsk køber som i omfang og pris oversteg alt, hvad virksomheden hidtil havde prøvet og køb af større produktionsejendom.


M&A

Øjvind har bl.a. været rådgiver på følgende opgaver:

  • Overdragelse af aktier til svensk kapitalfond, idet sælgerne samtidig reinvesterede, inkl. prisforhandlinger og due diligence. 
  • Dansk kapitalfonds køb af aktier, idet sælgerne samtidig geninvesterede. Inkl. forhandlingen af SPA og øvrige aftaler, herunder forberedelse af transaktionen med gennemførelse af fusion mv. 
  • Mindre virksomhed solgt til medarbejder. Opgaven var at få parternes fælles forståelse udmøntet i en overdragelsesaftale.
  • Restaurant frasolgt i forbindelse med indtræden af Corona i  foråret 2020. Hele processen med udarbejdelse af redningsplan for virksomheden, forhandlinger og udarbejdelse af aftaler, inkl. forhandlinger med bank m.v. 
  • Forhandlinger og udarbejdelse af Investment and Share Purchase Agreement, Technology License Agreement og Joint Venture Agreement vedr. overdragelse af ejerandel til en fremtidig samarbejdspartner.  
Øjvind kan bl.a. hjælpe dig med
Ejeraftaler i virksomheder
Forhandling og udarbejdelse af aftaler med eksterne investorer
Forhandling og udarbejdelse af kommercielle kontrakter
Forhold vedr. indhentning af Venture Capital
Kommercielle kontrakter
Konfliktløsning og konfliktmægling
Køb og salg af virksomheder
Rådgivning af start-ups
Videoer med Øjvind
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Praktiske info om Øjvind
Fagområder
M&A
Kontraktret
Geografi
Midtjylland
Sprog
Dansk
Engelsk
Møderet
Landsretten
Uddannelse
Cand.jur, Aarhus Universitet, 1990
Advokat, 1993
Kontakt Øjvind
Kontakt Øjvind gennem Jurainfo og få en indledende og uforpligtende vurdering af din sag - Uden beregning.
E-mail
Telefon

Seneste artikler udgivet af Øjvind

Investorfradrag for private investorer: Investeringer i unoterede selskaber
Hulgaard Advokater logo
Investorfradrag for private investorer: Investeringer i unoterede selskaber
28/11/2023
Skatte- og afgiftsret, Selskabsret
Misforståelser om bestyrelsesarbejde og dansk skat
Hulgaard Advokater logo
Misforståelser om bestyrelsesarbejde og dansk skat
14/04/2023
Skatte- og afgiftsret, Øvrige, Selskabsret
Nulstilling af indeholdt skat
Hulgaard Advokater logo
Nulstilling af indeholdt skat
13/03/2020
Skatte- og afgiftsret
Investorfradrag for private investorers investeringer i unoterede selskaber
Hulgaard Advokater logo
Investorfradrag for private investorers investeringer i unoterede selskaber
19/04/2019
Skatte- og afgiftsret, Selskabsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted