Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Jesper Windahl
Juridisk specialist

Jesper Windahl

Advokat & Partner
WSCO Advokatpartnerselskab
København K
Kontakt via e-mail
Kontakt via telefon
Verificeret af Jurainfo Jesper er en af Jurainfos nøje udvalgte og verificerede juridiske specialister. Det betyder, at du kan være sikker på at få kompetent juridisk vejledning, da Jesper har fuldført et gennemgående baggrundstjek foretaget af Jurainfo.
Jesper er en af de førende specialister inden for transportretlige forhold, herunder søret og shippingforhold. Han har beskæftiget sig med området i mere end 20 år og anvendes derfor ofte som underviser og indlægsholder inden for området. Læs mere om Jespers baggrund og erfaring nedenfor.
Baggrund

Jesper er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1996 og er specialiseret i shipping- og transportbranchens retsforhold.


Erfaring

Specialist i transportret, herunder søret og shipping

Jesper beskæftiger sig særligt med søret og shippingforhold, herunder tvister vedrørende certepartier og konnossementer, lasteskadekrav samt demurrage, detention- og fragtkrav. Derudover yder Jesper rådgivning om ansvarsforhold inden for vejtransport (CMR), luftret og multimodal transport, herunder vedrørende NSAB 2000/2015 og bistår i sager om kasko-, ansvars- og vareforsikring inden for transportbranchen.


Førelse af retssager

Han har ført et stort antal retssager ved Sø- og Handelsretten og andre domstole. Han har møderet for Højesteret og er medlem af Højesteretsskranken og er således en erfaren procedør.


Erfaren forhandler

Jesper har yderligere stor erfaring med dansk og engelsk kontraktforhandling og -udarbejdelse. Derudover rådgiver han i transaktioner vedrørende shippingaktiviteter, herunder køb, salg og registrering af skibe og transportmidler.


CV

 • Advokat & Partner – WSCO Advokatpartnerselskab (2015 – )
  Specialiseret rådgivning inden for transportretlige forhold, herunder søret og shippingforhold

 • Advokat & Partner – Birch Windahl (2010 – 2015)
  I år 2010 var Jesper medgrundlægger af et advokatfirma med disse speciale i Sø- og Transportret (i dag WSCO Advokatpartnerselskab)

 • Advokat & Partner – Bech Bruun (1995 -2010)
  Jesper har været ansat som advokat og partner i Bech-Bruun, hvor han var beskæftiget med sø- og transportret. og var i 2010 medgrundlægger af et advokatfirma med disse specialer (i dag WSCO Advokatpartnerselskab).


Underviser

Jesper har i mange år undervist som ekstern lektor i transportret ved Københavns Universitet og underviser fast på Forsikringsakademiet og på kurser og konferencer i Danmark og udlandet.


Udgivelser

Jesper har udgivet et omfattende antal artikler. Herudover har Jesper i 2013 udgivet den første danske juridiske fremstilling om speditør- og fragtføreransvarsforsikring. Bogen er udgivet ved Karnovs forlag.


Se et udsnit af Jespers udgivelser nedenfor:


 • Ansvar efter transportdokumentet ved godsbeskadigelse under søtransport, Ugeskrift for Retsvæsen, 1997B, side 544.
 • Regres mellem CMR-fragtførere, Ugeskrift for Retsvæsen, 1999B, side 10.
 • Mere om frempantsætning af ejerpantebreve (sammen med Nicolai Jung), Ugeskrift for Retsvæsen 1999B, side 326.
 • Lakune i søloven? Ugeskrift for Retsvæsen 1999B, side 427.
 • Sikker checkbetaling, Ugeskrift for Retsvæsen 2000B, side 220.
 • Skibsmæglerens ansvar som transportør. Ugeskrift for Retsvæsen 2000B, side 263.
 • Værneting for søgsmål mod undertransportører; Festskrift i anledning af Den Danske Søretsforenings 100 års jubilæum, 2000, kap. 19.
 • Is Germany a Hague Visby State?, European Transport Law, vol. XXXV No. 4, 2000.
 • Mere om regres mellem CMR-fragtførere, Ugeskrift for Retsvæsen 2001B, side 391.
 • Direkte krav og forumklausuler, Ugeskrift for Retsvæsen 2001B, side 242.
 • Nordic Jurisdiction over cases against sub-carriers, Il Diritto Marittimo, vol. Iii, 2001.
 • Arrest i skib Ugeskrift for Retsvæsen 2005B, side 258.
 • Global Limitation of liability and the Brussels 1 Regulation, European Transport Law, vol. XLIV No. 6 2009.
 • Skadelidtes krav mod skadevolderens ansvarsforsikringsselskab i internationale sager, Ugeskrift for Retsvæsen 2010B, side 348.
 • Medredaktør af Transfer of Ownership in International Trade, Wolters Kluwer (2011).
 • “De for en sådan transportmåde gældende lovbestemmelser” – om speditørens netværksansvar, Ugeskrift for Retsvæsen U 2012B, s. 221.


Tidligere opgaver og referencer

Jesper har i mange år bistået mange hundrede klienter i Danmark og i udlandet. Klienterne er danske og udenlandske transport- og logistikvirksomheder, rederier, luftfartsselskaber, forsikringsselskaber, handels og industrivirksomheder, pengeinstitutter, værfter, finansielle virksomheder, rådgivere og andre.

I den forbindelse har Jesper bl.a. bistået med:

 • Vurdering af spørgsmål vedrørende vareforsikring ved skade på gods under transport.  Jesper har rådgivet aktører i branchen igennem en lang årrække og behandlet flere hundrede dækningstvister vedrørende Udvidede Danske Betingelser og ICC-vilkår, herunder køle- og frysedækninger og andre særlige forsikringsdækninger.
 • Bistand i forbindelse med transportskade på varer. Jesper har behandlet mere end 1.000 skadessager på området vedrørende en række varekategorier: fødevarer, køle- og frysegods, biler, bulklast, containergods, elektronik, forbrugsartikler, levende dyr m.v. 
 • Sager om ”våd søret” vedrørende kollision, påsejling, grundstødning og forurening. Disse sager omfatter særlige nautiske spørgsmål og spørgsmål om godt ”sømandskab”, der er en særlig branchenorm.
 • Bistand i en række sager om ansvar for bygge- og reparationsværfter vedrørende skade på skibe ved udførelse af reparation, herunder sager om produktansvar for leverandører af defekte komponenter og materialer til skibe.
 • Bistand i sager om speditørers, skibsmægleres og stevedores ansvar for skade ved udførelse af skibsrelaterede opgaver.  Disse sager vedrører ofte fortolkning af de regelsæt, der gælder for virksomheder i branchen, herunder NSAB 2000/2015, DHAB 2016 og Danmarks Skibsmæglerforenings Almindelige Forretningsbestemmelser
 • Bistand i sager om udbud af transportydelser, logistikaftaler, tilbageholdelses- og panteret og speditøransvarsforsikring.
 • Bistand til danske og udenlandske speditionsvirksomheder og forsikringsselskaber vedrørende speditør- og fragtfog har udarbejdet vilkår for forsikringsdækning.
 • Bistand i forbindelse med sager om arrest i skib.
Jesper kan bl.a. hjælpe dig med
Alt inden for transportret
Fragt- og transportskader
Shippingforhold
Incoterms 2010 og 2020
Kasko-, ansvars- og vareforsikring inden for transportbranchen
Førelse af retssager
Praktiske info om Jesper
Fagområder
Søret
Transportret
Geografi
Hovedstaden
Sprog
Dansk
Engelsk
Møderet
Byretten
Landsretten
Højesteret
Uddannelse
Cand.jur, Kbh. Universitet, 1996
Kontakt Jesper
Kontakt Jesper gennem Jurainfo og få en indledende og uforpligtende vurdering af din sag - Uden beregning.
E-mail
Telefon

Seneste artikler udgivet af Jesper

Fragtfører var ikke ansvarlig for fejludlevering af kosmetikprodukter som følge af identitetstyveri
WSCO Advokatpartnerselskab logo
Fragtfører var ikke ansvarlig for fejludlevering af kosmetikprodukter som følge af identitetstyveri
19/08/2022
Transportret, Forsikring og erstatning
Ny Sø- og Handelsretsdom af 7. juni 2022: Vognmands CMR-ansvar ophørte, da han overgav gods til en redningstjeneste efter et færdselsuheld, men speditøren var fortsat ansvarlig.
WSCO Advokatpartnerselskab logo
Ny Sø- og Handelsretsdom af 7. juni 2022: Vognmands CMR-ansvar ophørte, da han overgav gods til en redningstjeneste efter et færdselsuheld, men speditøren var fortsat ansvarlig.
16/06/2022
Transportret
Ny Sø- og Handelsretsdom af 28. juni 2021: Forældelsesfristen på ét år for krav iht. NSAB 2015 gælder også ved skade forvoldt ved grov uagtsomhed
WSCO Advokatpartnerselskab logo
Ny Sø- og Handelsretsdom af 28. juni 2021: Forældelsesfristen på ét år for krav iht. NSAB 2015 gælder også ved skade forvoldt ved grov uagtsomhed
24/08/2021
Transportret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted