Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Udkast til ny miljøtilsynsplan sendt i høring

Bech Bruun
04/07/2017
Udkast til ny miljøtilsynsplan sendt i høring
Miljøstyrelsen har sendt et udkast til en miljøtilsynsplan for 2017-2021 i høring. Den fireårige plan fokuserer på miljøledelse, forurening af jord og grundvand samt organisering af tilsynet.

Miljøstyrelsen fører tilsyn med de mest forurenende industrivirksomheder og skal ifølge miljøtilsynsbekendtgørelsen udarbejde en fireårig tilsynsplan. Inden planen vedtages, skal offentligheden og kommunerne have mulighed for at kommentere på udkastet, og derfor er et udkast til miljøtilsynsplanen for 2017-2021 nu sendt i høring.

Planen indeholder overordnede retningslinjer for miljøtilsynet de kommende år og skal medvirke til at værne om naturen og miljøet. Først og fremmest skal tilsynsindsatsen sikre, at gældende miljølovgivning samt vilkår i virksomhedernes miljøgodkendelser er overholdt.

I den forrige tilsynsperiode fra 2013-2017 havde Miljøstyrelsen fokus på tre særlige tilsynsområder: Oplag og håndtering af kemikalier for at minimere forurening af jord og grundvand, nabogener i form af lugt, luft og støj samt spildevandsudledninger fra virksomheder med eget renseanlæg.


Indholdet i den nye plan


Det fremgår af udkastet til den nye miljøtilsynsplan, at Miljøstyrelsen i den kommende tilsynsperiode vil fokusere på miljøledelse i virksomhederne, forurening af jord og grundvand samt organisering af tilsynsarbejdet.

Miljøstyrelsen vil i forbindelse med miljøledelse udarbejde procedurer for, hvordan styrelsen skal agere som tilsynsmyndighed i forhold til virksomhedens miljøledelse, og herunder hvorvidt virksomhedens miljøledelse kan supplere eller erstatte dele af tilsynet.

I relation til forurening af jord og grundvand vil Miljøstyrelsen have fokus på forebyggelse af virksomheders forurening og håndtering af eventuelt spild. Derudover vil styrelsen vurdere,  om virksomhederne skal udarbejde basistilstandsrapporter, og om der skal stilles krav til monitering.

Det sidste fokuspunkt vedrørende organisering af tilsynsarbejdet indeholder en evaluering af den nuværende organisering af tilsynet. Evalueringen sker med henblik på at tilrettelægge tilsynet, hvor fokusset er på en ressourceoptimal, løsningsorienteret og effektiv organisering med høj faglighed. Dette fokuspunkt er tilføjet for at kunne tilpasse organiseringen til Miljø- og Fødevareministeriets kommende kontrolstrategi, og det kan desuden konstateres, at Miljøstyrelsen i 2016 ikke levede op til kravet om at besøge minimum 40 procent af de virksomheder, som styrelsen var tilsynsmyndighed for, hvorfor det er oplagt at have dette fokus.

Høringsfristen er den 10. juli 2017. Herefter offentliggøres den endelige miljøtilsynsplan på portalen Danmarks Miljøadministration.

 






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artikler, der kunne være relevante for dig
Ny politisk klimaaftale om større energiparker på land
Ny politisk klimaaftale om større energiparker på land
20/12/2023
Energi og forsyning, Offentlig ret, Miljøret
Politisk aftale mellem Parlamentet og Rådet om CSDDD
Politisk aftale mellem Parlamentet og Rådet om CSDDD
16/01/2024
EU-ret, Miljøret
Miljøskadelovens anvendelse i Nordic Waste-sagen
Miljøskadelovens anvendelse i Nordic Waste-sagen
18/01/2024
Miljøret
Er du klar til den nye kilometerafgift pr. 1. januar 2025?
Er du klar til den nye kilometerafgift pr. 1. januar 2025?
18/01/2024
Miljøret, Transportret, Skatte- og afgiftsret
Energiparker – En ny brik i Danmarks grønne omstilling?
Energiparker – En ny brik i Danmarks grønne omstilling?
24/01/2024
Miljøret, Energi og forsyning
Rørført CO2 – nyt lovforslag på vej
Rørført CO2 – nyt lovforslag på vej
01/03/2024
Miljøret, Energi og forsyning, Offentlig ret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted