Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Testamenter og coronakrisen: Opret vidnetestamente

Kromann Reumert
31/03/2020
Testamenter og coronakrisen: Opret vidnetestamente
Kromann Reumert logo
I konsekvens af coronakrisen er også domstolene stort set lukkede, og der kan derfor p.t. ikke oprettes testamenter hos notaren. Det gælder til og med den 13. april 2020. Domstolsstyrelsen henviser i stedet til at oprette vidnetestamenter.

 


Normalt kan testamenter oprettes for notaren, som er en funktion ved domstolene. Notaren sikrer identiteten på opretteren (testator) og påser, at vedkommende er i stand til fornuftsmæssigt at oprette testamentet.

På grund af lukningen af domstolene er dette p.t. ikke muligt, og Domstolsstyrelsen har udsendt et notat om en alternativ mulighed, nemlig "vidnetestamentet".


Vidnetestamenter


Et vidnetestamente oprettes ved, at to uvildige vidner overværer, at opretteren (testator) underskriver testamentet. Vidnerne skriver efterfølgende under på, at testator har underskrevet testamentet og efter vidnernes opfattelse var i stand til fornuftsmæssigt at oprette det.

Et testamente oprettet for notaren har pr. definition en højere bevisværdi end et vidnetestamente. Som følge af notarens påtegning kan et notartestamente i praksis ikke tilsidesættes. Hvis der derimod rejses indsigelse mod et vidnetestamente, skal den, der vil påberåbe sig testamentet, dokumentere at det er gyldigt oprettet.

Det er derfor helt afgørende, at testator bedst muligt sikrer sig, at vidnetestamentet faktisk også "holder".

Domstolsstyrelsen anbefaler i sit notat, at man får bistand fra en advokat til udarbejdelse af testamentet.

Udmeldingen fra Domstolsstyrelsen kommer på et tidspunkt, hvor der generelt meldes om øget efterspørgsel på testamenter, formentlig på grund af den generelle usikkerhed affødt af coronakrisen.

Kromann Reumert oplever også ekstraordinær høj aktivitet inden for især testamenter og fremtidsfuldmagter.

For så vidt angår testamenter råder vi i den aktuelle situation til at oprette et vidnetestamente, som efter behov kan erstattes af et notartestamente, når notaren åbner igen.

Læs notatet fra Domstolsstyrelsen
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted