Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Regeringen lægger op til en lempelse af visumregler

Bech Bruun
17/05/2023
Regeringen lægger op til en lempelse af visumregler
Bech Bruun logo
Regeringen har sendt et udkast til ændring af bekendtgørelsen af udlændinges adgang til Danmark (udlændingebekendtgørelsen) i høring, som vil gøre det lettere for danske virksomheder at invitere ansatte, der er ansat i danske datterselskaber i udlandet, til Danmark.

Det fremgår af udkastet til ændringsbekendtgørelsen, at lempelsen af visumregler i første omgang kommer til at berøre udenlandske medarbejdere i datterselskaber til danske virksomheder med minimum 50 ansatte i Danmark. Disse udenlandske medarbejdere vil få mulighed for at komme til Danmark og arbejde i det danske moderselskab i to adskilte perioder af hver højst 15 dages varighed inden for 180 dage.


Som reglerne er nu, skal alle udenlandske ikke EU/EØS-statsborgere, som ønsker at arbejde i Danmark, have en arbejds- og opholdstilladelse, før de må begynde at arbejde. I visse tilfælde kan udenlandske statsborgere dog udføre arbejdsrelaterede aktiviteter i Danmark under et visumbesøg uden at have en arbejds- og opholdstilladelse, f.eks. deltagelse i møder og forhandlinger. Det afgørende er i den forbindelse, om en udenlandsk statsborger under et visumbesøg medvirker til at skabe et produkt eller ændrer på et produkt, eller på anden måde bidrager til virksomhedens output, da dette kræver en arbejds- og opholdstilladelse.


2022 ændrede Udlændingestyrelsen praksis for tildeling af forretningsvisum, hvor Udlændingestyrelsen havde skærpet fokus på, om hvorvidt ansøgere til et forretningsvisum ville udføre arbejde i Danmark og dermed i stedet skulle søge om en arbejds- og opholdstilladelse. Praksisændringen førte til en stigning i afslag på ansøgninger til forretningsvisum og forlænget sagsbehandlingstid.


Med den foreslåede lempelse vil udenlandske medarbejdere, i datterselskaber til danske virksomheder med minimum 50 ansatte, således kunne arbejde i Danmark i de ovenfor nævnte perioder på et forretningsvisum uden at skulle søge om en dansk arbejdstilladelse.


Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Sandro Ratkovic, Sara Maria Christensen eller Agnes Milde Klareskov, der er specialister i arbejds- og ansættelsesret. Du kan også rette henvendelse til din kontaktperson hos Bech-Bruun.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted